Hjemmelaget glutenfri tortillalefse

Hjemmelaget glutenfri tortillalefse

Ingredienser

Hjemmelaget glutenfri tortillalefse

180 g maismel, glutenfritt
1 ts salt
2 ss meierismør romtemperert (delfiafett, smult eller margarin)
120 g vann

Tidsforbruk

40 - 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Hjemmelaget tacolefse! Tortilla er godt tilbehør til taco. Enkel oppskrift på tacolompe laget av mais, helt glutenfri!

  1. Perfekt for glutenallergikere. Oppskriften gir 12 tortillas.
  2. Kna godt sammen maismel, salt og fett i en bolle. Tilsett vannet og kna deigen til en litt bløt deig.
  3. Del deigen i 12 like deler. Ha litt vann på hendene og form delene til små boller som du legger på bakepapir. Form hver ball til en flat sirkel med hendene og legg litt plastfolie over sirkelen. Kjevle så deigen til den er ca. 3 mm tykk og 16 cm bred.
  4. Ta av plasten og legg tortillaen, med papiret opp, i en tørr stekepanne. Etter ca. 20 sek kan du enkelt dra av bakepapiret og steke dem i 30 sek - 1 min på hver side – og servere dem varme.
  5. Det er ikke lett å lage maistortilla, siden deigen er litt porøs, men vær tålmodig og la bakepapiret hjelpe deg, så går det greit.

Tips

Hjemmelaget tortillalefse - perfekt for glutenallergikere!

Relaterte oppskrifter