Lime panna cotta

Oppskrift på myk, søt og syrlig panna cotta som sammen med friske bær eller frukter på toppen blir en deilig sommerdessert!
Lime panna cotta

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Del vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha vaniljestengene og frøene i en kasserolle sammen med sukker, melk og 3 dl fløte. Kok opp, trekk kasserollen til side og la fløten stå i ca. 10 minutter for å trekke smak.
  2. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann. Gi fløteblandingen et nytt oppkok, klem vannet godt ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme væsken.
  3. Rør inn resten av fløten, sil og avkjøl blandingen til romtemperatur. Tilsett revet limeskall og limesaft, og fyll panna cottaen over i fire passende glass. La panna cottaen stå i kjøleskapet til den har stivnet, 4–6 timer (eller natten over om du vil).
  4. På bildet har vi toppet panna cottaen med most mango og pasjonsfrukt.