Sitronkrem

Lemon curd er en sitronkrem med engelsk opprinnelse. Den har etter hvert også blitt veldig populær i Norge – ikke så rart da den kan brukes til så mangt. Den er spesielt nydelig som tilbehør til scones og pannekaker, eller som dessert eller kakefyll.
Sitronkrem

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Tips!

Sitronkrem er nydelig som tilbehør til scones og pannekaker, eller som dessert eller kakefyll.

Slik gjør du

  1. Kok opp sitronsaft og sukker i en liten kasserolle. Visp egg, eggeplommer og maisenna sammen i en bolle. Visp til blandingen er klumpfri. Hell den varme sitronsaften over eggeblandingen under omrøring.
  2. Ha alt tilbake i kasserollen og kok opp under konstant omrøring (bruk en visp). Kok kremen i ett minutt. Rør hele tiden med en visp for å unngå klumper. Trekk kasserollen til side og visp inn smøret. Hell kremen over i en bolle og avkjøl.(Skulle det være antydning til klumper i kremen bør den gnis igjennom en sil.)
  3. Oppbevar lemon curden i kjøleskapet. Holdbarhet ca. 2–3 uker.