Skrei med rotmos og sprøstekt bacon

Skrei med rotmos og sprøstekt bacon

Ingredienser

800 g skrei i skriver
1 dl salt per liter vann
3 stk sitronskiver
2 stk laurbærblad
1 ts hele pepperkorn

Rotmos

1 stk kålrot
2 stk gulrøtter
2 ss smør
0,5 dl matfløte
salt
pepper

200 g bacon
2 ss smør

Tidsforbruk

40 - 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Det faste, hvite skreikjøttet har en nesten søtlig smak og passer perfekt sammen med det salte fra sprøstekt bacon og en fyldig rotmos. Her kommer oppskrift på den fantastiske skreien virkelig til sin rett og får skinne på tallerkenen med enkelt og smakfullt tilbehør.

  1. Ingrediensene som trengs.
  2. Skrell kålrot og gulrøtter og skjær dem i små terninger. Kok dem møre under lokk i usaltet vann. Hell av vannet og damp grønnsakene godt av i gryten. Mos dem enten med en potetmoser eller stavmikser. Rør inn smør og fløte. Smak til med salt og pepper.
  3. Kok opp en stor kjele med vann, salt, sitronskiver, laurbærblad og pepperkorn. Når vannet koker, trekker du kjelen fra platen og tilsetter skreiskivene. Sett kjelen tilbake på platen og skru ned til laveste temperatur. Det er viktig at det ikke koker. La fisken få trekke til den akkurat slipper beina. Det tar 10–12 minutter.
  4. Skjær bacon i terninger og stek dem sprø i en panne på middels varme. Tilsett smør til slutt og la det smelte.
  5. Server skreien med rotmos, sprøstekt bacon og nykokte poteter.