Fersk fikensalat med søte nøtter

Fersk fikensalat med søte nøtter

Ingredienser

4 stk ferske fiken
1 stk endivesalat/sikori
100 gr bringebær
friske urter som kjørvel, bladpersille, basilikum og mynte
olivenolje
tykk og søt balsamico
salt
kvernet pepper

Søte nøtter

100 gr valnøtter eller pekannøtter
2 ss smeltet smør
3 ss finkornet sukker
0,5 ts malt, tørket ingefær
1 klype salt

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Fristende og fargerikt på koldtbordet!

  1. Begynn med nøttene. Varm ovnen til 200 grader. Smelt smøret og bland det med nøttene.
  2. Tilsett sukker, ingefær og en klype salt. Bland godt slik at alle nøttene er dekket med et tynt lag sukker. Hell nøttene utover et stekebrett dekket med bakepapir og stek dem i ovnen til nøttene blir gylne og sukkeret har smeltet og blitt karamellisert. Avkjøl.
  3. Skyll fikenene og skjær dem i båter. Skjær av rotenden på endivesalaten og del bladene fra hverandre.
  4. Bland sammen fiken, salatblader, bringebær og godt med friske urter på et passende fat. Drypp over en god klunk olivenolje og balsamicoeddik. Krydre med salt og kvernet pepper og dryss til slutt over de søte nøttene.