Fristende fruktsalat

Fruktsalat er nydelig som dessert, spesielt hvis du har spist en litt tung middag. Søte frukter, friske bær og vakre farger blir en dessert som vil imponere uten de store forberedelsene.
Fristende fruktsalat

Tid

Tidsforbruk Under 20 min

Ingredienser

Tips!

Topp gjerne med noen hakkede nøtter.

Slik gjør du

  1. Del pasjonsfruktene i to og skrap ut fruktkjøttet. Ha pasjonsfrukt, appelsinsaft og sukker i en kasserolle. Kok opp, og la sausen småkoke til sukkeret er oppløst.
  2. Kjør sausen raskt i en blender eller med en stavmikser for å knuse fruktsekkene rundt pasjonsfruktsteinene. Rens og skjær all frukten i små biter og appelsinene i hinnefrie «fileter».
  3. Bland alt i en bolle og hell over den varme sausen. Fruktsalaten kan gjerne få stå et par timer i kjøleskapet før servering. Bær og sitronmelisse blandes inn rett før servering.