Glaserte grønnsaker

Glaserte grønnsaker

Ingredienser

300 gr rensede assorterte grønnsaker
1 ss smør
1 ss olivenolje eller rapsolje
1 ts sukker
2 klyper salt
2 ss finhakkede friske urter, som persille, gressløk eller kjørvel

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Smaksrikt og nydelig tilbehør til kokt torsk, men passer godt til annen fisk og kjøtt også.

  1. Del grønnsakene i jevne biter slik at alt får omtrent samme koketid.
  2. Ha grønnsakene over i en passende kasserolle, de skal helst ligge i ett lag. Dekk med vann, vannet skal stå én cm over grønnsakene. Tilsett smør, olje, sukker og salt. Kok opp og la grønnsakene koke til væsken har fordampet.
  3. Rør, eller rist på kasserollen, mot slutten av koketiden slik at grønnsakene blir jevnt dekket av en glinsende hinne. Dryss over urter og server.