Hjertesalat med tacofyll

Hjertesalat med tacofyll

Ingredienser

2 hjertesalater

Guacamole

2 spisemodne avokadoer
0,5 lime, kun saften
2 finhakkede hvitløksfedd
2,5 ss hakket frisk koriander
salt

Frisk tomatsalsa

0,5 kg tomater, gjerne både gule og grøde
2 grønne chili
1 rødløk
0,5 lime, kun saften
salt og kvernet pepper
en håndfull koriander

Mangosalsa

1 stor mango
1 rød chili
en håndfull koriander
1 ss limesaft

Mais- og chilisalsa

2 maiskolber eller 1 boks hermetisk mais
1 rød chili
salt
en håndfull koriander (kan sløyfes)

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Sunnere taco får du ikke. Dette er en helgrønn tacoversjon hvor tacoskjellene er byttet ut med hjertesalat. Smaker også godt med tacokjøtt eller kylling, om du ønsker det.

  1. Skyll og tørk salaten. Del den i blader og fyll disse med en spiseskje av fyllet du liker best.
  2. Del avokadoene, fjern steinen og skrap ut kjøttet. Mos avokadokjøttet med en gaffel og bland inn limesaft og finhakket hvitløk.
  3. Smak til med salt og rør inn koriander om ønskelig. Dekk til overflaten med plastfilm (trykk plastfilmen helt ned på overflaten slik at det ikke er noe luft i mellom) og la guacamolen hvile i kjøleskapet frem til servering.
  4. Del og rens chilien for frø.
  5. Del tomatene i båter og finhakk chili og rødløk.
  6. Bland alt sammen, og smak til med limesaft, salt og pepper. Rør inn finhakket koriander.
  7. Del mangoen i terninger og finhakk chilien.
  8. Bland inn hakket koriander og limesaft.
  9. Kok opp lettsaltet vann og la maiskolbene trekke i ca. 10 minutter. Hvis du får tak i fersk mais, er det aller best!
  10. Avkjøl og skjær maiskornene fra kolben og ha dem i en skål.
  11. Bland inn finsnittet chili og litt koriander hvis du vil, og smak til med salt.