Fransk hamburger med bacon og pastinakk

Fransk hamburger med bacon og pastinakk

Ingredienser

8 stk amadinepoteter
rapsolje
salt
pepper
4 stk bacon
2 ss trøffelhonning
4 stk pastinakk
4 stk angusburger
4 stk skiver Monterey trøffelost
4 stk burgerbrød
grønn salat
4 ss ristede mandelflak
4 ss aioli m/persille

Tidsforbruk

40 - 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Grillet angusburger toppet med bacon penslet med trøffelhonning og ristede mandler. Monterey trøffel ost, bakt pastinakk, amandinepotetchips og aioli med persille.

  1. Kutt amandinepotetene i tynne skiver på en mandolin eller med en skarp kniv. Friter potetene i rapsolje på ca 180 grader til de er sprø. La potetskivene renne av på tørkepapir og krydre med salt og pepper.
  2. Pensle baconet med trøffelhonning og stek i ovnen på 180 grader til det er sprøtt.
  3. Kutt pastinakken i grove biter og vend i litt rapsolje, salt og pepper. Stek på 180 grader i ovnen til pastinakken er gyllen og myk.
  4. Krydre hamburgerne med salt og pepper og grill eller stek til de er gyllne, gjennomstekte og saftige i midten. Ha på osteskivene og la dem smelte før servering.
  5. Varm hamburgerbrødene og anrett hamburgerne med grønn salat, stekt pastinakk, bacon, ristede mandelflak, persilleaioli og fritert amandinechips.