Ravioli med sopp

Ravioli med sopp

Ingredienser

225 g ravioli
olivenolje
1 stk sjalottløk i ringer
3 stk hvitløkfedd
1 ss tomatpuré
1 boks tomater hakkede
frisk basilikum
frisk rosmarin
200 g sopp
1 ss smør
2 dl sorte oliven
salt
pepper
revet parmesan

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Ravioli er fylt pasta og mange kaller dem for pastaputer. Her er en kjempegod oppskrift på ravioli fylt med sopp. En vegetarisk pastarett med smak av Italia.

  1. Kok pasta etter anvisning på pakken med litt salt og olje i vannet. Hell av kokevannet. Skjær sjalottløken i ringer og finhakk hvitløken. Surr til løken er myk i olivenolje, tilsett tomatpuré og la surre i ca. 1 min før hermetiske tomater og kvister med friske urter tilsettes.
  2. Kok opp og la tomatsausen koke uten lokk i 10-15 min. Ta ut urtene. Rens og riv soppen i biter. Varm olje i en stekepanne, tilsett smør og stek soppen til den er gyllen. Tilsett sorte oliven, smak til med salt og pepper.
  3. Vend godt avrent pasta inn i tomatsausen, anrett i dype tallerkener og legg over stekt sopp og dryss over finhakket basilikum og revet parmesan.