Spicy pasta med grønnkål

Spicy pasta med grønnkål

Ingredienser

200 g pasta tagliatelle
8 stk kvaster grønnkål
2 ss olivenolje
havsalt
1 stk chipotle
0,5 stk kinesisk hvitløk
1 stk sjalottløk
1 stk kvast rosmarin
1 stk boks hermetiske tomater
1 ss brunt sukker
1 ss shery- eller eplecidereddik

Tidsforbruk

Under 20 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Prøv denne pastaen med en spicy vri. Grønnkålen gir en god smak, men husk at du også kan tilsette kylling eller andre typer kjøtt.

  1. Forvarm stekeovnen til 180°C. Kle et stekebrett med bakepapir. Dra bladene av grønnkålkvastene, prøv å få med så lite harde stilker som mulig. Fordel halvparten av grønnkålbladene på stekebrettet.
  2. Dryss olivenolje og havsalt over. Stek i 8-10 minutter til grønnkålen begynner å bli mørkere. Pass på at den ikke blir brent. Finhakk chipotle, hvitløk, rosmarin og sjalottløk. Varm opp litt mer olivenolje i en panne. Ha i chipotle, hvitløk og sjalottløk, la surre noen minutter. Tilsett rosmarin, la det stå noen minutter til.
  3. Hell i tomatene og la det koke opp. Ha i sukker og eddik, skru ned varmen og la småkoke i fem min. Hakk opp resten av grønnkålen og ha i. Kok det hele noen minutter til. Kok pastaen etter anvisning på pakken. Sil av vannet. Vend inn sausen i pastaen. Server pastaen i dype skåler – topp med ovnsstekt grønnkål.

Oppskrift fra