Grillet kongekrabbe med mango- og avokadosalat

Grillet kongekrabbe med mango- og avokadosalat

Ingredienser

1,5 kg kongekrabbe
1 stk sitron
olivenolje
salt

Mango og avokoadosalat

1 stk mango
2 stk avokado
1 stk chili
1 stk potte koriander
2 stk lime, skall og saft
salt

Tidsforbruk

Under 20 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Kongekrabbe er perfekt å grille i skallet. Denne oppskriften er enkel, rask og ikke minst fantastisk god. Kjøp rå kongekrabbe, og grill den kort tid på høy varme.

  1. Kongekrabbebena grilles med skallet på. Del hvert ben opp i tre biter, og legg på grillen. Den tykkeste delen trenger 10 minutter og den tynneste 5. Grill på sterk varme.
  2. Skjær sitronen i tre tykke skiver og grill den på sterk varme for å få frem den spennende sødmen i sitronen. Åpne krabbeskallet og klem litt av saften over det ferdige krabbekjøttet, sammen med litt olivenolje og salt.
  3. Skrell mango og avokado, og del opp i små terninger. Finhakk chili og koriander. Bland alt sammen med revet skall og saft av to lime. Smak til med litt salt. Server med aïoli og brød.