Kostholdsinnsikt i MENY-appen

Kostholdsinnsikt i MENY-appen

Publisert 22. juni 2021
Lurer du på hva du spiser? I MENY-appen finner du din kostholdsinnsikt, basert på dine kjøp. Innsikten skal hjelpe deg med å bli mer bevisst ditt kosthold, samt gi sunnere tips og inspirasjon. Kanskje du får deg noen overraskelser?

Vi i MENY tror på at «Spiser du bedre, så lever du bedre»! Nettopp fordi vi vet at både vår fysiske helse, og vårt mentale overskudd påvirkes av hva vi spiser. Derfor utviklet vi, i 2021, en ny tjeneste som gir deg innsikt i ditt kosthold. Du finner den i MENY-appen. 

Se hele kostholdsinnsikten til din husstand! Last ned MENY-appen her:

Spiser du bedre, lever du bedre!

Selv om vi vet at det er lurt å spise sunt, så er det ikke alltid så lett. Med kostholdsinnsikten og Sunnspirasjon ønsker vi å gjøre deg litt mer bevisst, og å inspirere deg til å inkludere litt mer fullkorn, fisk, frukt og grønnsaker i ditt kosthold.

Det handler ikke om hva du skal spise mindre av, men hva du skal spise mer av.  

Få en enkel oversikt over hva du spiser i kostholdsinnsikten Få en enkel oversikt over hva du spiser i kostholdsinnsikten

Få innsikt i ditt kosthold 

Vår nye tjeneste, «Kostholdsinnsikten», er basert på mat og drikke som du, og dem du deler Trumf-medlemskapet ditt med, har kjøpt hos MENY, Kiwi, Spar, Joker, Jacob's, CC Mat og Nærbutikken.

Kjøpene er bearbeidet av Trumf, sammenstilt og sortert på varegrupper, slik at du enkelt kan se forholdet mellom for eksempel frukt, grønnsaker og fisk.

Du kan også se om du kjøpte mer eller mindre varer innen disse varegruppene, i siste periode, mot perioden før. På denne måten kan du bli mer bevisst på hva kjøpene dine utgjør med tanke på kosthold, og kanskje får du noen a-ha-opplevelser, det fikk i hvert fall vi! Tjenesten finner du i MENY-appen.

Spis mer av disse

I kostholdsinnsikten fokuserer vi på de sunnere kategoriene, de som vi gjerne kan spise litt mer av. Dette er fisk, frukt, grønnsaker, fullkorn og nøkkelhullsprodukter.

Vi viser deg på en enkel måte hvor mye du har handlet innenfor disse kategoriene opp mot forrige periode. En periode kan være et år, eller en måned.

Har du handlet mer i siste periode enn i perioden før, vil du se en tommel opp. Vi heier på deg!

Emblem
Du kan også legge varer i handlekurven underveis, mens du scroller deg gjennom innsikt og innspirasjon!

Sunnspirasjon - litt sunnere valg i hverdagen

I tillegg til de faktiske tallene, vil du se en egen fane som heter «Sunnspirasjon». Her vil vi jevnlig oppdatere nyttig og spennende innhold, som handler om de gode tipsene, oppskriftene og inspirasjonen som vi håper kan friste deg et lite steg i riktig retning.

Det trenger ikke være så vanskelig, og vi er ikke ute etter de store omveltningene, vi tror at små grep har stor verdi.

Din trygghet

Dataene du finner i Kostholdsinnsikten er bearbeidet av Trumf. Innsikten sammenstilles først når du klikker på «Ja, jeg vil se!».

Denne lagres ikke, og benyttes heller ikke til noe annet formål. Alle råd og tips som du finner i kostholdsinnsikten, er basert på nasjonale kostholdsanbefalinger fra Helsedirektoratet, og er utarbeidet i samarbeid med fagpersoner i Green Nudge. 

Du kan derfor føle deg trygg på at rådene du får er forskningsbaserte og følger Helsedirektoratets kostholdsråd.

Les mer om kostholdsrådene på helsenorge.no
Emblem
Kostholdsinnsikten finner du i MENY-appen, under din profil. Du må altså være Trumf-medlem for å få tilgang.

GreeNudge sin visjon er å bidra til bedre helse og økt bærekraft for alle. Teamet jobber forskningsbasert og har tverrfaglig ekspertise innen mat, helse, forbrukeratferd og miljø. 

Les mer om GreeNudge

Under utvikling

Kostholdsinnsikten er fortsatt under utvikling. Ønsker du å hjelpe oss med å videreutvikle tjenesten, så kan du gjerne gjøre det ved å svare på noen få spørsmål i kundeundersøkelsen. Denne ligger i innsikten i MENY-appen. Tusen takk for hjelpen!

Emblem
Og husk også at en matvare ikke er sunn før den er spist! Men hva som faktisk ble spist, det vet bare du!