Søt bakst

Søt bakst

Det er lite som slår duften av nybakte skoleboller eller saftige muffins. Trenger du noe godt til skoleavslutning, boller til barna eller matmuffins til skogsturen? Her er alt er tips og inspirajson til alt som bakes, eltes, blandes og stekes til luftig bakst, sprø vafler og andre bakverk.

Boller i alle fasonger

Det er lite som topper ferske boller eller skolebrød med deilig vaniljekrem. Søt gjærbakst er noe både barn og voksne aldri går lei av. Her er våre beste oppskrifter på hveteboller i alle former og fasonger.

Klassiske vafler

Vafler er perfekte til enhver anledning. Enten du får gjester på besøk, skal feire bursdag, eksamensresultater, gode nyheter eller bare vil unne deg noe ekstra godt. By på deilige, sprø eller myke vafler:

Liker du vaflene sprø, må du huske på å avkjøle dem på rist. Vil du ha dem myke og saftige, stabler du dem oppå hverandre etter at de er stekt.

Søte snurrer og knyter

Kanelsnurrer, sjokoladeknute, kanelboller og skillingsboller - kjært barn har mange navn! Disse deilige bakverkene har gjerne ekstra digg fyll som kanel, karamell, vaniljekrem eller smør og sukker.

Våre beste muffins

Disse små kakene er perfekte til enhver bursdag, og er spesielt populær blant barna. Ha friske bær i muffinsrøren, topp med ostekrem eller deilig melisglasur og server til store og små. Her er våre favoritter:

Perfekt til gjester og kakebordet

Gjærbakst på kakebordet? Ja takk! Luftig bakst passer godt til kaffen, og er perfekt på kakebordet til konfirmasjoner, bursdager og andre feiringer - eller bare når man får besøk av mange.

Uventet besøk? Gjør det enkelt med ferdig bakst

Matpakkemuffins og grove alternativer

Det går an å lage grove vafler eller matpakkemuffins med pizzafyll. Disse variantene passer godt når du vil by på lekker bakst i hverdagen, men kanskje vente med å bake søte boller til helgen. 

Boller til høytid og feiring

Det blir ikke fastelavn uten en skikkelig digg fastelavnsbolle fylt med krem og syltetøy - og ei heller blir det luciafeiring uten lussekatter. Dette er bollene du bør bake til høytidene, eller når du har lyst på noe ekstra godt.