Skolebrødets dag - fredag 21. juni Se video

Skolebrødets dag - fredag 21. juni

Fredag 21. juni er det lov å kose seg litt ekstra, da feires nemlig skolebollens dag! Hvorfor ikke markere dagen ved å lage saftige, hjemmelagde skolebrød? Her er våre beste oppskrifter på skoleboller og hvetestang - og har du ikke tid til å bake, kan du kjøpe nybakte skolebrød hos MENY.

Skolebrød er en av de store favorittene når det kommer til søt gjærbakst. En luftig bolle med deilig eggekrem i midten og melisglasur toppet med kokos, gjør dette til en fristelse det er vanskelig å si nei til.  

Kjøp skolebrød hos MENY

Emblem
Skolebolle er helt norsk, og bakverket dukket først opp på 1950-tallet.

Derfor feirer vi skolebrødets dag

Skolebrødets dag er en relativt ny matdag. I 2017 tok opplysningskontoret for brød og korn initiativet til å feire den elskede hvetebollen med kokos, og dagen ble en stor suksess.

Nå feirer vi skolebollen den siste fredagen før skoleferien, og dagen ble valgt fordi vi trenger å kose oss litt etter hard innsats på skolen eller jobben før den etterlengtede sommerferien. 

Lag vaniljekremen selv! Prøv en av disse oppskriftene:

Kos deg med skoleboller på skolebollens dag Kos deg med skoleboller på skolebollens dag

Skolebrødets mange navn

Dette er kanskje bakverket med flest navn. Den kalles vanligvis for skolebrød eller skolebolle, mens på sørlandet heter bollen purke, porke og tolvøres. Sistnevnte kommer antakeligvis av at prisen opprinnelig var 12 øre.

Skillings, olabolle, eggemelisbolle og pai er andre navn som henger igjen og blir flittig brukt. Kjært barn har mange navn!

Emblem
Det var store diskusjoner på 70-tallet om skolebrødet kunne ende på -brød? Mange mente at det var uhørt at et søtt bakverk kunne ha brød i navnet.

Lag hvetestang

En hvetestang er egentlig bare en lang skolebolle. Perfekt å servere når du får gjester på besøk og vil by på noe godt til kaffen.