Slik steller du snittblomster

Slik steller du snittblomster

Du har kjøpt en flott bukett med blomster, men hvordan tar man egentlig vare på blomstene så de varer lengst mulig? Her er våre beste stelletips for roser og andre snittblomster.

Når man kjøper blomster enten i gave eller som pynt, ønsker man at de skal holde seg fine så lenge som mulig. Det er et trist syn når blomstene begynner å henge med hodet, og her er noen enkle tips for å sørge for at blomstene varer så lenge som mulig. 

Emblem
Blomsterbuketter kjøpt hos MENY har kvalitetsgaranti og 7 dagers holdbarhetsgaranti. Vi bytter alle blomster og planter som ikke holder garantert kvalitet og levetid.

Klargjør blomstene før de settes i vase

En viktig del av jobben, er den som gjøres når du først får blomstene hjem og skal til å sette dem i vasen. Gjør du en god jobb her, gjør det mye for holdbarheten på buketten. 

  1. Gjør klar en ren vase med kaldt vann og holdbarhetsmiddelet som følger med blomstene. På pakken står det hvor mye vann holdbarhetsmiddelet skal blandes med.
  2. Rens stilkene for torner og blader. Bladene skal ikke treffe vannet.
  3. Snitt stilkene et par cm på skrått med en ren snittekniv. Aldri  bruk saks eller brødkniv. Snittet skal være så rent som mulig, det sikrer at blomstene enkelt kan ta opp nok vann. 
Blomsternæringen sørger for at blomstene holder seg friskere lenger. For å ta opp mest mulig vann og næring, må også blomstene snittes med en skarp kniv. Blomsternæringen sørger for at blomstene holder seg friskere lenger. For å ta opp mest mulig vann og næring, må også blomstene snittes med en skarp kniv.

Når blomstene er snittet, vannet har holdbarhetsmiddel og de står i vasen sin, trenger du bare tenke på å  etterfylle eller skifte til rent vann jevnlig. Blomstene skal stå i rent vann.

Plassering av blomstene

Pass på at blomsterbuketten ikke blir stående rett under en varmekilde eller varmepumpe, det kan bidra til at holdbarheten på blomstene forkortes. Blomster holder nemlig bedre i kjøligere temperaturer, og de kan med fordel settes kjølig om nettene - men ikke kaldere en 4 grader

Få blomstene levert hjem:

Stelletips for roser

Roser regnes også som snittblomster, men de vakre rosene er ekstra ømfintlige og trenger litt ekstra stell for å vare lengst mulig. 

Enkle tips for å få rosene til å vare lengst mulig:

  • Bruk alltid friskt, kaldt vann og næring. Denne følger gjerne med hver bukett med roser. 
  • Plasser rosene på et kjøligere sted om natten.
  • Bytt vann i vasen hver 3. eller 4. dag. Da bør også rosene snittes på nytt.

Har du rosenæring i vannet, bør du heller etterfylle vannet istedenfor å bytte det helt ut. Har du ekstra rosenæring tilgjengelig, kan du bytte vannet helt og ha i ny næring. 

Pass på rosene på vei hjem fra butikken! Beskytt rosene fra frost eller kulde ved å pakke dem inn i papir, og​ hold alltid buketten oppreist for å sikre vanninntaket på turen hjem.