6 søte oppskrifter med lakris

6 søte oppskrifter med lakris

Lakris er søtt godteri for mange, men visste du at lakris også gjør seg godt i mat? Det sorte, søte og salte gullet kan brukes på alt fra festkaker til krydder i maten. Her får du 6 søte og gode retter med lakris, så hva med å feire lakrisdagen 12. april med en av disse?

Vi er mange som elsker godteri og søtsaker med lakrissmak, men at lakris også kan brukes som smakstilsetning i mange sorter mat og drikke er nytt for de fleste. 

Lakris blir ofte brukt i søtsaker, men også i matlagingen som et krydder. Lakrisekstrakt kan for eksempel gjøre underverker med frukt og grønnsaker.

Visste du at lakris har fått egen dag for markering? Lakrisdagen er hvert år 12.april, og vi er vel alle enige i at den dagen bør markeres!

6 søte oppskrifter med lakris

 

1. Cookies med lakris

Er man glad i lakris og skal bake kjeks, gjør det ingenting om det faller litt lakris i kakedeigen.

2. Milkshake med lakris og bringebær

Milkshake for deg som elsker lakris! Enkel å lage og få ingredienser. Topp herligheten med lakriskuler, hockeypulver, panda lakris, samt friske bringebær!

Krydre laksen med lakris før steking! Bruk lakrispulver uten tilsatt sukker. Dette gir en spennende og annerledes smak - perfekt til en forrett med mango, ruccola og avokado.

3. Sjokoladekake med lakris

Liker du kombinasjonen av lakris og sjokolade? Da anbefaler vi deg å prøve denne fantastiske oppskriften på sjokoladekake med krem av hockypulver og sjokolade, toppet med lakris og bær. 

4. Hjemmelaget iskrem med lakris

Lakris-is er enkelt å lage selv, med akkurat den intensiteten på smak du liker. Server gjerne isen med hjemmelaget varm sjokoladesaus og friske jordbær eller bringebær.

5. Saftige muffins med lakris

Dette er drømmecupcakes for lakriselskere! Saftige muffins med hockey pulver og panda lakris. Nam!  Bruk fersk, søt lakris for best resultat.

6. Lakrissaus

Salt lakrissaus til iskrem og desserter - perfekt topping for deg som er glad i lakris. Bruk den på iskrem eller andre søte fristelser.

Emblem
Visste du at navnet lakris kommer av det greske glykyrrhiza som betyr "søt rot"? For det er nemlig hva lakris er – et søtt stoff som trekkes ut av roten på lakrisplanten.

Ikke glem lakris til lakrisdagen