Slik slukker du tørsten i sommer

Slik slukker du tørsten i sommer

På varme sommerdager er det ingenting som er bedre enn å kjøle seg ned med noe godt i glasset.

Her er oppskriftene du kan servere som tørsteslukkere på varme sommerdager, som drikke til grillmiddagen og som velkomstdrink på sommerens fester.

Forfriskende limonade

Friskt, søtt og litt surt – limonade er for mange selve smaken av varme sommerdager. Lag en stor mugge og server i glass med isbiter.

Vil du servere en alkoholfri velkomstdrink er limonade perfekt på sene sommerkvelder i godt lag, eller som litt ekstra kos.

Prøv også en av disse oppskriftene:

Lag selv eller kjøp ferdig:

En pose frosne jordbær eller bringebær er smakfulle isbiter som er perfekt til limonade eller andre kalde drikker!

Iskaffe

Nå i sommer er det mange som bytter ut den tradisjonelle kaffekoppen med iskaffe og kaldbrygget kaffe.

Den enkleste veien til et glass deilig iskaffe er å bruke isbiter. Da lager du bare kaffe på vanlig vis, gjerne med hjelp av håndbrygg og gode bønner. Når kaffen er klar, kjøler du den ned og server med isbiter.

Den enkleste veien til et glass deilig iskaffe er å bruke isbiter. Den enkleste veien til et glass deilig iskaffe er å bruke isbiter.

Ønsker du litt ekstra smak på kaffekoppen? Kombiner kaffe, isbiter, fløte og sjokoladesaus, og server en deilig kaffeshake eller ismocca.

Prøv en av disse lekre oppskriftene:

Slik lager du iskaffe og kaldbrygget kaffe

Slik lager du iskaffe og kaldbrygget kaffe

Her viser vi deg hvordan du lager varmbrygget iskaffe og kaldbrygget kaffe.

Lag fristende iskaffe:

En god tørstedrikk er et must hvis du skal på stranden eller i parken. Legg ønsket drikke i fryseren dagen før, så holder den seg iskald i flere timer mens isen smelter.

Sommerlig smoothie

En frisk og fargerik smoothie er en enkel måte å få i seg fem om dagen på i sommer. Server den til frokost, som mellommåltid eller når du har lyst på noe friskt, søtt og godt i varmen.

Ønsker du et større måltid ut av smoothien, kan du lage smoothiebowls. Da bruker du smoothien som base til müsli eller havregryn, og har på masse spennende topping.

Slik gjør du:

  1. Lag ønsket smoothie, gjerne en med yoghurt, frukt og bær.
  2. Legg i havregryn, müsli, hakkede nøtter, friske bær, frisk frukt eller liknende
  3. Server og nyt! 

Prøv også en av disse smoothieoppskriftene:

Lag selv eller kjøp ferdig:


Friske drinker til sommerfesten

Har du invitert til grillfest, er det ekstra gøy å kunne imponere med en hjemmelaget drink. Finn din signatur-oppskrift og server drinken som velkomstdrink eller dessert.

Dekorative isbiter av frukt og bær

Dekorative isbiter av frukt og bær

Visste du at frukt, bær, urter og spiselige blomster kan brukes som isbiter? I tillegg til å være svært dekorativt, er det en super måte å få brukt opp det du har til overs på. Her er det bare fantasien som setter grenser for hva du kan bruke! Prøv deg frem med vakre physalis, søte jordbær, ananas og bringebær.

Husk isbiter: