Slik lager du dekorative isbiter

Slik lager du dekorative isbiter

Visste du at frukt, bær, urter og spiselige blomster kan brukes i isbiter? I tillegg til å være svært dekorativt, er det en super måte å få brukt opp det du har til overs på.

Isbiter til hverdag og fest

Fargerike isbiter er et kjempegodt tips når du skal ha selskap og imponere med "det lille ekstra". Med disse i glasset skaper du litt ekstra "fest" over det meste av kalde drinker, fra isvann til mocktails. 

Ved å koke vannet først smelter isbitene saktere, vannet holder seg kaldere lengre og du får krystallklare isbiter som gjør frukt og bær enda mer synlig.
Du kan bruke både vanlige isbitformer og muffinsformer til å lage dekorative isbiter. Du kan bruke både vanlige isbitformer og muffinsformer til å lage dekorative isbiter.

Slik gjør du

  • Vask det du vil bruke av frukt og bær. Kutt frukt og sitrus i små biter, behold skallet. Finn frem spiselige blomster dersom du har det. 
  • Fyll opp rutene i isbitbrettet med alt du har gjort klart, de skal være ganske fulle. Hell så over rent, kaldt vann eventuelt juice. 
  • Sett kaldt i minimum 3 timer. 

Bruk det du har

Det er kun fantasien som setter grenser for hva du kan ha i isbitene. Tenk over hva du skal servere dem med, og tilpass. Her er noen gode tips: 

  • I en syrlig mocktail kan det være godt med sitrusskall, bringebær og rosmarin. 
  • I en søtere drink kan du gjerne ha granateplejuice og jordbær. 
  • I vann kan vi anbefale sitrus, druer eller agurk.
Den dekorative physalisen passer utmerket i isbiter. Den dekorative physalisen passer utmerket i isbiter.
Emblem
Physalis, druer og bær kan også legges rett i fryseren som de er, og senere brukes som isbiter alene.

Isbiter som utgangspunkt for mocktails og drinker

Det har blitt veldig trendy å servere mocktails og drinker til venner, der isbitene spiller hovedrollen. Da kan du fryse ned fargerike isbiter med juice, frukt, bær og urter lenge i forveien, og kun helle over bobler når gjestene kommer.