Slik tilbereder du skreikjaker

Slik tilbereder du skreikjaker

Skreikjaker er en delikatesse, med sitt faste og fine kjøtt. Kjakene kan minne litt om kamskjell og egner seg godt som forrett. Kjaker av skrei tilberedes på samme måte som torskekjaker.

Tilberedning

  1. Krydre skreikjakene med salt og pepper.
  2. Stek dem i godt smør til de er gylne på begge sider og gjennomstekt. Dette tar ca 2 minutter på hver side.
  3. Løft skreikjakene ut av pannen.
  4. Kok opp smøret i pannen sammen med litt soyasaus og litt limesaft, så har du en enkel og god saus til!

Server gjerne pannestekte skreikjaker som en forrett sammen med en grønn salat og chilimajones. Jordskokkmos og soppstuing er også gode smaker sammen med kjaker.

Skal du servere kjakene som hovedrett, kan du servere med ertepurè og ovnsbakte poteter.

Husk det gode tilbehøret: