Smaker som passer til fisk

Smaker som passer til fisk

Lurer du på hvordan du setter sammen sauser, krydder, urter og tilbehør til fisk? Sannheten er at det meste går, men les videre for noen gode tips!

En fiskemiddag kan være alt fra fiskekaker i pita med revet gulrot, til det mest imponerende festmåltid med benfrie fileter, saus og urter. 

Friske urter og sitron

Friske urter er veldig godt til fisk, og det ser pent ut også. Kruspersille, dill, kjørvel og estragon kan du gjerne ha over fisken ved servering. Urter med kraftigere smak, som rosmarin, oregano og timian kan gjerne varmebehandles og passer derfor sammen med ovnsbakt laks. Skal du lage asiatisk laks kan du prøve deg frem med koriander og mynte. 

Følg linken under for å lese om våre aller beste urter, dyrket ved Åsgardstrand, under optimale forhold for smak og næringsinnhold. 

Skjærgaarden Gartneri - Åsgårdstrand

Skjærgaarden Gartneri - Åsgårdstrand

Smaksettende, friske grønnsaker og urter fra Skjærgaarden Gartneri i Åsgårdstrand.

Urtesmør og gode sauser

Dersom du ønsker mer enn en skvis sitron, kan vi anbefale å prøve urtesmør som du legger i skiver over fisken før den ovnsbakes. Alternativt er det veldig godt med hollandaise til hvit fisk. Prøv det til skrei eller kveite. 

Frukt 

Syrligheten i frisk frukt som mango og appelsin er veldig godt til fisk. Laks med mango- og avokadosalat er en favoritt i mange hjem, og hvit fisk med sitrus er en gjenganger på mange restaurantmenyer. Visste du at om sitrus ovnsbakes så får den en mildere og rundere smak? 

Sesongens grønnsaker

Å velge grønnsaker i sesong er alltid et godt valg, og du kan ikke gå feil. Velg det du liker best.

Ønsker du likevel noen konkrete tips, prøv følgende:

Laks og annen rød fisk: 

Asparges og perlepoteter, brokkolisalat og søtpotetmos, agurksalat og tzatziki, mango- og avokadosalat. 

Torsk og annen hvit fisk: 
Ovnsbakt purre og sitron, ovnsbakte middelhavsgrønnsaker, ratatouille, ertepuré, kokt gulrot, søtpotet og potet.