Dette er trendretten poke Se video

Dette er trendretten poke

Det minner om sushi, men skal ikke sammenliknes med smaksbomben poke. Hva skiller poke og sushi, hva betyr poke og hvilken fisk kan du bruke? Her får du svarene!

Du trenger ikke dra langt for å teste ut den store store mattrenden poke - den finnes nemlig i butikkhyllene hos MENY! Perfekt når du er på farten og ønsker noe litt sunnere og mer spennende.

Hva er poke?

Poke er rett og slett en spennende fiskesalat. Den kan variere i smak og ingredienser, men består hovedsakelig av rå fisk, rå grønnsaker og en smaksrik saus.

Poke kommer fra Hawaii og navnet betyr "oppdelt", som viser til at fisken skjæres i biter. Poke kan spises til alle måltider, enten det er lunsj, kveldsmat eller snacks. 

Forskjellen på poke og sushi

En pokebowl kan lett forveksles med en sushibowl. Rå fisk, rå grønnsaker - er ikke det sushi? 

Hovedforskjellen er at fisken som blir brukt i poke, marineres. Dette gjør at retten får mye kraftigere smaker enn den milde sushien. Ris er også et komponent i sushi, og den skal syrnes med eddik for å få den riktige smaken, men valgfritt til poke.

I en pokebowl kan du velge om du vil ha ris, quinoa eller bare grønnsaker til fisken. I tillegg skjæres fisken i terninger og ikke i skiver, som er vanlig til sushi og sashimi. 

Perfekt til poke:

Hva slags fisk brukes i poke?

Tradisjonelt sett lages poke med tunfisk eller blekksprut, men laks er den vanligste fisken å bruke til poke her til lands. 

Det viktigste er at fisken er av høy kvalitet, noe fet og kan spises rå. Du kan også bruke skalldyr.

Prøv dette i poke:

  • Laks
  • Tunfisk
  • Kveite
  • Kamskjell
Villfanget fisk må fryses før det spises rått. Spør matarbeiderne i fiskedisken om fisken du velger bør fryses først.
Salma - Bømlo

Salma - Bømlo

Eventyret om lakseproduktet i verdensklasse.