Slik tilbereder du ørret
Ørret er en fantastisk matfisk som er veldig populær i Norge. Den kan serveres på mange måter - og vi viser deg fremgangsmåten på både filetering og tilberedning. Bli inspirert av tips og oppskrifter på steking, grilling, ovnsbaking, og trekking av ørret!
- Sesong: Mai til september
- Smak:
Få fersk fisk levert hjem:
Slik steker du ørret
Ørretfilet egner seg godt til pannesteking, og vi viser deg hvordan du får skinnet sprøtt og smaksrikt! Ørret kan enkelt stekes i panne både med og uten skinn. Slik gjør du det:
- Del ørretfileten i porsjonsstykker. Krydre med salt og pepper.
- Smelt litt smør i en stekepanne.
- Legg i fiskestykkene med skinnsiden ned.
- Stek fisken i ca. 4 minutteer på hver side, til den er gyllen og gjennomstekt.
Slik griller du ørret
- Pensle med olje
- Krydre med salt og pepper
- Grill på middels varme
- Du kan også grille i form
Du kan også grille ørret i aliminiumsform. Da trenger du ikke å snu fisken. Filetene er klare på ca. 15 minutter!