Slik griller du laks

Slik griller du laks

Laks på grillen er sunt, godt og veldig enkelt. Vi gir deg tipsene for perfekt grillet laks, både direkte på grillen, i aluminiumsfolie, på engangsgrillen og på grillspyd.

I fiskedisken får du kjøpt både naturell og ferdig marinert laksefilet i porsjonsstykker. Med skinn og uten bein er disse perfekte å grille!

Marinert eller naturell laks

Laks tar til seg smaker godt, og kan marineres med det aller meste. Ønsker du å marinere laksen selv, pensler du laksefileten med ønsket marinade og lar fisken stå i 20 minutter før den grilles. 

Har du ikke marinert fisk, krydrer du den med salt og pepper når den ligger på grillen. 

Emblem
La laksefileten ligge i romtemperatur i minst 30 minutter før du griller. Da stekes den jevnt og resultatet blir mye bedre.

Grillet laksefilet 

Du kan steke laksefilet både med og uten skinn på grillen. Steker du uten skinn, bør du pensle laksefileten med olje før du begynner å grille, og la den få en god stekeskorpe før du snur fisken. Da faller den ikke fra hverandre. 

Slik griller du laksefileten:

  • Pass på at grillen er god og varm. Bruker du engangsgrill eller kullgrill skal kullet være hvitt!
  • Legg fisken på grillen med skinnsiden ned på direkte varme.
  • Få en god stekeskorpe på fisken, og grill deretter videre på indirekte varme.
  • Grilles i ca. 3-4 minutter på hver side eller til kjernetemperaturen er ca 45°C.

Husk at temperaturen vil stige noen grader når fisken tas av grillen. 

Hvis fisken er marinert på forhånd, bør du tørke den med kjøkkenpapir før du pensler den. Da brenner ikke marinaden seg på kjøttet.

Laks i folie 

En enkel måte å tilberede laks på er alt-i-en-pakke. Den kan legges rett på grillen - eller stekes i stekeovn om det er dårlig vær. Er du glad i å dra på tur, kan den også stekes på bål. 

  • Ha laksefilet sammen med grønnsakene i folie og pakk folien rundt laksen med skjøten opp. 
  • Stek på grillen i ca. 15–20 minutter. Server med godt brød og smør.
Laksefilet med skinn trives godt på engangsgrill. Bare vent til grillen er skikkelig varm. Og du! Vær bevisst når du er ferdig med engangsgrillen, ta med deg grillen og kast den på riktig sted.
Så enkelt er det å grille fisk

Så enkelt er det å grille fisk

Fisk er lett og enkel sommermat, som kan dampes, kokes, stekes, bakes og grilles – eller spises helt rå om du vil. Se våre beste tips for å grille fisk!

Laks på grillspyd

En tredje måte å grille laks på er som grillspyd. For et jevnt og godt resultat, sørg for at laksebitene er like store og jevnt skåret, slik at alle bitene grilles til samme tid. 

  • Pensle fisken med litt olje før du legger den på grillen. Da slipper du at at fisken henger fast i grillen. 
  • Grill den i ca. 2 minutter før du snur spydet. Krydre fisken mens den ligger på grillen hvis den ikke allerede er marinert.

Har du husket dette?

Varier med tilbehøret så går du ikke lei. Laksen er også veldig god i supper og gryter om du skulle være uheldig med været.