Slik steker du skrei og annen hvit fisk

Slik steker du skrei og annen hvit fisk

Hvit fisk er en fantastisk råvare, men hvordan steker man egentlig fisk som skrei, torsk, steinbit, brosme, kolje og kveite? Enten du skal steke eller ovnsbake ønsker man at resultatet blir saftig og godt. Vi viser deg hvordan!

Det er lett å tro man ikke liker fisk hvis man har smakt tørre og overstekte fiskestykker. Prøv disse tipsene, og du vil få smakfull og saftig fisk - hver gang.

Slik steker du laks

Slik steker du laks

Laks er en fantastisk råvare, men hvordan tilbereder du den egentlig? Enten du skal steke laks i panne eller ovn, ønsker man at resultatet blir saftig og godt. Her viser vi deg hvordan!

Slik steker du hvit fisk i pannen

Torsk og annen mager hvit fisk har løs kjøttstruktur som flaker seg lett. Derfor anbefaler vi å steke disse kun på den ene siden, gjerne med lokk over.

Hvit fisk kan med fordel saltes i 10-15 minutter før man skyller av saltet. Da får man en fisk som er litt fastere.

Slik gjør du:

 1. Ha nøytral olje i varm stekepanne
 2. Stek fisken med skinnsiden ned på middels varme. Har ikke fisken skinn, steker du den på siden som hadde skinn.
 3. La den steke til den har fått en gyllen stekeskorpe. Øs gjerne stekefett over fileten underveis for masse god smak!
 4. Etter ca 8 minutter er fileten ferdig.
Små biter trenger kortere steketid enn tykke fileter. Skjærer du opp fisk i ca 1 cm tykke biter, trenger de ca 2 minutter i stekepannen.

Slik steker du hvit fisk i ovnen

Ovnsbakt hvit fisk som torsk er superenkelt og supergodt. Her gjør fisken seg selv! Hvorfor ikke steke grønnsakene sammen med fisken? Legg fisken på en seng av purre, en pose ferdigkuttet råkostmiks, poteter og cherrytomater.

Vil du ha saus i samme slengen kan du kjøpe ferdig hvit saus med gressløk og blande med litt revet ost som du har over fisk og grønnsaker før formen settes i ovnen. Enklere blir det ikke!

Slik gjør du:

 1. Sett ovnen på 180°C.
 2. Krydre fisken og legg filetene i en ildfast form.
 3. Sett formen på en rist midt i ovnen i ca. 15 minutter. Kjenn lett med en gaffel om fisken flaker seg, da er den ferdig.

La oss plukke ut den beste fisken for deg:

Så enkelt panerer du fisk

Å panere fisk betyr å dekke fileten eller fiskebitene med strøkavring, tørre brødsmuler eller liknende. Vanligvis dypper man dem i sammepisket egg først slik at smulene blir sittende på fileten. Når fileten stekes i ettertid vil den få en sprø skorpe som holder godt på saftigheten.

Hvit fisk er perfekt til panering! Har du en filet du ikke vet helt hva du vil gjøre med kan du enkelt lage verdens beste fiskepinner, fiskenuggets eller panerte fileter på 1-2-3.

Slik gjør du:

 1. Dypp i fileten i mel, sammenpisket egg og brødsmuler.
 2. Stekes i olje i ca 3 minutter på hver side.
Panert torskefilet blir sprø og smakfulle fiskepinner. Sliter du med å få barna til å spise fisk? La dem bli med på kjøkkenet og lag fiskepinner! Panert torskefilet blir sprø og smakfulle fiskepinner. Sliter du med å få barna til å spise fisk? La dem bli med på kjøkkenet og lag fiskepinner!

Bruk aluminiumsfolie

Lyst til å ha med fisk på tur eller grille fisk og tilbehør kjapt og enkelt? Pakk inn alt du vil ha oppi i aluminiumsfolie og ha pakken på grillen eller over bålet. Denne kan du også enkelt lage hjemme i stekeovnen!

 1. Kutt grønnsaker og skjær fisken i små terninger på ca 2 cm
 2. Legg grønnsaker og fisk på en smurt folie
 3. Ha på soyasaus og lukk pakken.
 4. Legges i ovnen, på grillen eller over bålet i ca. 10 minutter.
Så enkelt trekker du fisk

Så enkelt trekker du fisk

Saftig, kokt fisk er lett å lage og minst like enkelt å servere. Til tross for at vi ofte sier at man koker fisk, skal den faktisk ikke koke. Se hvor enkelt du kan posjere rød og hvit fisk som laks, ørret, skrei, kveite og torsk!