Slik bruker du pasjonsfrukt

Slik bruker du pasjonsfrukt

Den friske og syrlige frukten har mye smak og passer perfekt som snacks eller i desserter.

Pasjonsfrukt er en eksotisk frukt på størrelse med en plomme. Frukten kommer opprinnelig fra Sør-Amerika, hvor den fortsatt vokser vilt i enkelte områder. 

Men hva annet kjennetegner frukten, og hvordan kan du bruke den i matlaging?

Vaniljefromasj er en dessert nesten alle liker, og topper du den med frisk pasjonsfrukt får den i tillegg en deilig syrlighet. Vaniljefromasj er en dessert nesten alle liker, og topper du den med frisk pasjonsfrukt får den i tillegg en deilig syrlighet.

Dette kjennetegner pasjonsfrukt

Pasjonsfrukt finnes i flere varianter, som gul, rødgul og purpurrød, men den lilla varianten er mest kjent. Pasjonsfrukt har en svak oval rundt form, og et kraftig og læraktig skall. 

Det gulgrønne fruktkjøttet inneholder en masse spiselige gulgrønne kjerner, som smaker eksotisk, frisk og syrlig. Pasjonsfrukt er rik på kostfiber på grunn av frøene, men du får også en del vitamin E og vitamin C fra denne smakfulle frukten.

Pasjonsfrukt er i sesong og butikk året rundt, og importeres fra Colombia, Zimbabwe og Ecuador. 

Siden pasjonsfrukt er en kuldeømfintlig frukt, liker den seg bedre i romtemperatur enn i kjøleskap. Derfor bør du oppbevare den ved 8-12 grader for at den skal holde seg best mulig.

En umoden pasjonsfrukt har et glatt skall, mens en moden frukt har et skrukket og bulkete skall.
Imponer gjestene med hjemmelaget riskrem med bringebær- og pasjonsfruktsaus. Imponer gjestene med hjemmelaget riskrem med bringebær- og pasjonsfruktsaus.

Slik bruker du pasjonsfrukt

Pasjonsfrukt har en herlig, frisk og syrlig smak, og det er det geleaktige fruktkjøttet i midten som skal spises. Ønsker du å spise frukten naturell, deler du bare frukten i to og spiser fruktkjøttet med skje direkte fra skallet. Den sursøte smaken kan minne om stikkelsbær. 

Fruktkjøttet passer ellers godt i sauser, desserter, syltetøy, kaker, fruktsalat, smoothies og iskrem. Fruktkjøttet kan også siles fri for stener og brukes til juice og drinker. 

Her er noen oppskrifter med pasjonsfrukt:

5 eksotiske sommerdesserter med ananas og pasjonsfrukt

5 eksotiske sommerdesserter med ananas og pasjonsfrukt

Bruk sommerens eksotiske råvarer, som søt ananas, syrlig pasjonsfrukt og krydret mango, og lag desserter som vil imponere hele familien.