Hjemmelaget riskrem med bringebær- og pasjonsfruktsaus

Nydelig riskrem klar for fest! Til jul i år lager vi hjemmelaget riskrem med to friske og fruktige sauser. Imponer gjestene med denne oppskriften, med bringebærsaus og pasjonsfruktsaus.
Hjemmelaget riskrem med bringebær- og pasjonsfruktsaus

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Rist mandlene gylne i ovn ved 180 grader i ca. 5–10 minutter. Avkjøl, mandlene må ikke være varme når de blandes inn i riskremen. Splitt vaniljestangen på langs. Skrap ut frøene, bland frøene sammen med 4 ss sukker og «mos» det godt sammen til deilig vaniljesukker. Rør vaniljesukkeret inn i grøten, rør godt slik at grøten blir luftig.
  2. Grøten kan smakes til med mer sukker eller melis hvis du ønsker en søtere riskrem. Vend inn myk pisket krem og ristede mandler. Oppbevar riskremen i kjøleskapet frem til servering.
  3. Bringebærsaus: Mos bærene og gni dem igjennom en sikt. Smak sausen til med sukker eller melis. Denne enkle sausen passer perfekt til både riskrem og panna cotta. Bland friske bær sammen med sausen til en supergod bærsalat. På samme måte kan du også lage jordbærsaus. Smak gjerne sausen til med noen dråper sitron- eller limesaft for ekstra friskhet.
  4. Del pasjonsfruktene i to og skrap ut fruktkjøttet. Kjør fruktkjøttet raskt i en blender eller med en stavmikser. Ha det over i en kasserolle sammen med sukker og vann. Kok opp sausen og la den småkoke i et par minutter. Kjør sausen raskt i en blender eller med en stavmikser for å knuse fruktsekkene rundt pasjonsfruktsteinene. Avkjøl sausen før servering.
  5. Hvis sausen virker veldig tynn, kan du jevne den med litt maisenna. Blir sausen tykk, kan den tynnes ut med en skvett vann eller appelsinsaft. Riskremen serveres med bringebærsaus eller pasjonsfruktsaus – eller begge deler.
Rist mandlene gylne i ovn ved 180 grader i ca. 5–10 minutter. Avkjøl, mandlene må ikke være varme
når de blandes inn i riskremen. Splitt vaniljestangen på langs. Skrap ut frøene, bland frøene
sammen med 4 ss sukker og «mos» det godt sammen til deilig vaniljesukker. Rør vaniljesukkeret inn i grøten, rør godt slik at grøten blir luftig.
Bringebærsaus: Mos bærene og gni dem igjennom en sikt. Smak sausen til med sukker eller melis. Denne enkle sausen passer perfekt til både riskrem og panna cotta. Bland friske bær sammen med sausen til en
supergod bærsalat. På samme måte kan du også lage jordbærsaus. Smak gjerne sausen til med noen dråper sitron- eller limesaft for ekstra friskhet.
Del pasjonsfruktene i to og skrap ut fruktkjøttet. Kjør fruktkjøttet raskt i en blender eller med en stavmikser. Ha det over i en kasserolle sammen med sukker og vann. Kok opp sausen og la den småkoke i et par minutter. Kjør sausen raskt i en blender eller med en stavmikser for å knuse fruktsekkene rundt
pasjonsfruktsteinene. Avkjøl sausen før servering.