Melon-guide: Slik smaker de ulike melonene

Melon-guide: Slik smaker de ulike melonene

Publisert 21. juni 2016
Hos MENY får du meloner i mange farger og fasonger. Melon er godt alene, men også nydelig som en ingrediens i noe større, som i en salat. Her kan du lese om hva de ulike melonene smaker, få tips til bruk og oppskrifter.

Her er en enkel guide over de mest kjente melontypene og deres karakteristiske smaker og bruksområder. Du finner dem i frukt- og grøntavdelingen hos MENY. 

Cantaloupe

Cantaloupe en en liten melon med mye smak! Den er mindre enn mange av de andre sukkermelonene, og har et kraftig, oransje fruktkjøtt.

Smaken er søt og litt honningaktig, og den er svært god i salater og med salt spekemat. 

Prøv disse oppskrifte med cantaloupe:

Handle cantaloupe hos MENY:

Den søte smaken til cantaloupmelon gjør at den egner seg godt i salat, som her sammen med jordbær og avokado. Den søte smaken til cantaloupmelon gjør at den egner seg godt i salat, som her sammen med jordbær og avokado.
Slik lager du barnevogn av melon til babyshower

Slik lager du barnevogn av melon til babyshower

Usikker på hva du skal lage til baby shower? Fruktsalat er en suksess og med vår enkle bruksanvisning lager du en lekker, spiselig dekorasjon av barnevogn og baby i en fei.

Honningmelon

Honningmelonen har et fast fruktkjøtt med god tyggemotstand, og en litt mildere smak enn andre sukkermeloner.

Smaken er best og melonen friskest om den er litt avkjølt.

Slik renser du honningmelon:

  1. Start med å dele honningmelonen i to, og skrap ut alle frøene med en skje.
  2. Del deretter melonen i mindre biter, og skjær løs fruktkjøttet fra det tykke skallet.

Gjør det ekstra gøy å spise vannmelon ved å lage fine figurer ved hjelp av pepperkakeformer! Server i en skål sammen med friske bær. Gjør det ekstra gøy å spise vannmelon ved å lage fine figurer ved hjelp av pepperkakeformer! Server i en skål sammen med friske bær.

Vannmelon

Vannmelon har et sprøtt og saftig fruktkjøtt med en mild, søt smak. Fruktkjøttet har små, svarte frø, men det finnes også en steinfri vannmelon. 

Vannmelon kan brukes på flere måter. Skjær den i tykke eller tynne skiver, eller del den opp i biter og spis den som den er – eller prøv en av disse friske oppskriftene:

Lag noe godt av vannmelon!

Lag noe godt av vannmelon!

Vannmelon – sprø, søt og saftig! Her får du søte, gode og dekorative tips til hvordan du kan servere vannmelon på nye måter i sommer.

Piel de Sapo

Piel de Sapo er svært saftig og søt, med et kremhvitt fruktkjøtt. Piel de Sapo betyr froskeskinn på spansk, og denne melonen har fått navnet nettopp på grunn av sitt grønne skall.

Visste du at jo flere striper det er i skallet, jo søtere er den? Let etter den aller søteste i vår frukt- og grøntavdeling!

Galiamelonen er ekstra frisk og god om den er kald idet den ­legges i salaten. Galiamelonen er ekstra frisk og god om den er kald idet den ­legges i salaten.

Galiamelon

Galiamelonen er svært god som den er, og kan gjerne legges i kjøleskapet før den spises, da blir den ekstra frisk og god. 

Galiamelon er søt og ­forfriskende, med lyst og saftig fruktkjøtt. ­Som andre sukkermeloner passer galia svært godt sammen med spekemat.

Galia gjør seg godt i salater og desserter, søt som den er.

  • Galia er sesongvare

Sugar Baby

Sugar Baby er en ny og spennende melonsort. Med sin sprø konsistens, sitt høye sukkernivå og deilige smak, blir Sugar Baby et naturlig midtpunkt i salaten.

  • Sugar Baby er sesongvare