Bare de beste appelsinene blir merket Cevita

Bare de beste appelsinene blir merket Cevita

Det stilles strenge krav til en Cevita-appelsin. Den skal være stor, lett å skrelle og ha den riktige kombinasjonen av søthet, syrlighet og juiceinnhold.

Appelsiner

Tradisjonelt har hovedsesongen for appelsin vært fra jul til påske, men tidlig på nittitallet så vi behovet for å importere appelsiner året rundt. Dermed startet jakten på de områdene og de plantasjene i verden som hadde rike nok jordsmonn og gode nok solforhold til å produsere appelsiner i Cevita-kvalitet.

Det skjer en stadig utvikling til nye og enda bedre sorter, og i 2016 høstes det Cevita-appelsine råret rundt fra de aller beste plantasjene rundt om i verden. Og appelsinene som har høyest kvalitet akkurat nå – og som du finner i din MENY-butikk– kommer fra plantasjer blant annet i Spania og Marokko. Sortene heter Navel Late og Lane Late, men de navnene trenger du ikke å pugge. Husker du Cevita, så vet du at du får de aller beste appelsinene som finnes – året rundt.

Visste du at bare 1 av 10 appelsiner blir godkjent og får Cevita-stempelet?


Klementiner

Akkurat som appelsinene, er det strenge krav for å bli en Cevita-klementin. Det er kun utvalgte opprinnelsesland, områder og produsente rsom får lov til å pakke og levere Cevita. Leverandørene må pakke etter de strengeste kvalitetsspesifikasjoner, det går spesielt på smak, sorter og størrelse – og at klementinene er så vakre som mulig. Akkurat nå er det sorten Orri som er i butikkene.

Røde appelsiner

Disse hentes fra Sicilia helt i nærhetenav vulkanen Etna, og har en kort sesong fra januar til april. Den fantastiske kvaliteten på disse appelsinene skyldes at jordsmonnet er spesielt rikt – samt at solforholdene i dette området er ideelle. Har du ikke smakt dem ennå, bør du gjøre det innen april, for etter det er sesongen for disse røde skattene over for i år.