Norsk hvitløk hos MENY
Hvitløk, som er en populær smakstilsetter i Norge, importeres hovedsakelig fra Spania og Kina. Men nå kommer hvitløk fra Stange i Innlandet inn til MENY-butikker i Oslo og deler av Akershus.
MENY ønsker norske varer i diskene
MENY ønsker å tilby mest mulig norske jordbruksvarer. Det fordi varene er av høy kvalitet, men også for å støtte norske bønder og matprodusenter, samt unngå unødvendig lang transportvei.
- Dessuten foretrekker kundene våre varer dyrket i Norge. Vi opplever økt interesse for lokale og kortreise matvarer. Testen på norsk hvitløk er spennende og vi håper at kundene våre omfavner den, sier Steinar Lauritsen, ansvarlig for frukt og grønt i MENY.
Her kan du kjøpe norsk hvitløk
- Oslo: Alle MENY-butikker i Oslo
- Nordre Follo: MENY Langhus, MENY Greverud
- Lillestrøm: MENY Jessheim, MENY Lillestrøm, MENY Åråsen, MENY Skjetten, MENY Skedsmo Senter, MENY Strømmen, MENY Gystadmarka
- Nittedal: MENY Åneby
- Lørenskog: MENY Rasta, MENY Triaden
- Ullensaker: MENY Romerikssenteret, MENY Jessheim, MENY Gystadmarka
Tilberedning av hvitløk
Hvitløk kan brukes både rå og varmebehandlet, og den tilfører ulik smak avhengig av hvordan den tilberedes. Når den er rå, er smaken intens og skarp, mens stekt eller bakt hvitløk gir en søtere og mildere smak. Knusing av hvitløk før bruk frigir flere aromatiske oljer, noe som gir sterkere smak til retten.
Hvitløk passer godt med sitron, rosmarin, timian, chili, og parmesan. Den er essensiell i sauser som aioli og pesto, og er perfekt til kjøttretter som lam og biff, eller fisk som torsk og laks.
Slik oppbevarer du hvitløk
Hvitløk bør oppbevares på et tørt og kjølig sted, men ikke i kjøleskapet. Hold den helst på kjøkkenbenken i en kurv eller boks der den kan få luft.
Fakta om hvitløk
- En av verdens mest brukte smakssettere. Kan kokes, stekes og bakes
- 1381 tonn hvitløk ble importert til Norge i 2023
- · Vi nordmenn spiser i snitt 0,3 kg pr person