Nyhet! Ferske minigrønnsaker - perfekt tilbehør til hverdag og fest

Nyhet! Ferske minigrønnsaker - perfekt tilbehør til hverdag og fest

Oppdatert 25. april 2024
Nå finner du noen spennende, små nyheter i frukt- og grøntavdelingen; en helt ny serie friske minigrønnsaker! Med knasende sprø minigulrøtter, polkabeter, minimais og squash kan du løfte enhver rett. Se våre tips!

Det er ikke størrelsen det står på - disse sprø minigrønnsakene har masse smak og passer perfekt når du vil tilberede hele eller halve grønnsaker på grillen, i stekepannen eller bake dem i ovnen.

I tillegg til å pynte opp tallerkenen med sine friske farger, er de små grønnsakene ekstra sprø og smaker utrolig godt.

Slik kan du bruke minigrønnsakene

Minigrønnsakene kan brukes på samme måte som sine større søsken, men passer spesielt godt når du vil tilberede grønnsakene hele, eller vil ha ekstra delikate skiver eller staver som garnityr.

Husk å skylle grønnsakene før tilbereding

Legg minigrønnsakene på grillen i sommer

Å grille vanlige grønnsaker kan ta litt tid, men de fleste minigrønnsakene trenger verken mye prepping eller lang tid på grillen. Pensle gjerne med smør, olje eller marinade før du griller for ekstra smak! 

  • Minimais: 10-15 minutter
  • Minigulrot: 10-15 minutter
  • Minisquash: 8-12 minutter
  • Mini polkabete: 20 minutter

Alle grønnsakene bør grilles på indirekte varme, og bør snus med jevne mellomrom. Ønsker du å bruke mindre tid på grillen, kan du koke grønnsakene før de legges på grillen.

Emblem
Du kan også ha grønnsakene i aluminiumsfolie om du vil ha dem ekstra møre og saftige, men da vil de ikke få de lekre grillmerkene og den karakteristiske, røkte grillsmaken.

Slik bruker du minigulrøtter

Hva er vel bedre enn miniatyrversjonen av gulrøtter? Den fargesterke grønnsaken er like god om du spiser den rå med en god dipp, eller grillet og servert til god grillmat.

Prøv dem også pannestekt som tilbehør til fisk, kjøtt eller kylling, eller ovnsbak dem og ha dem i en frisk salat.

Emblem
Minigulrøttene trenger ikke skrelles. Skyll dem før bruk og tilbered dem gjerne med den dekorative stilken!

Slik bruker du minisquash

Squash er nøytral og mild, men er helt rå på å trekke til seg smak! Det gjør at den passer de fleste retter og tilberedingsmetoder.

Prøv minisquashen på grillspryd sammen med minimais og andre gode grønnsaker. Legg gjerne grønnsakene i en god marinade eller urteolje en times tid før de tres på spyd or ekstra god smak.

Slik griller du grønnsaker

Slik griller du grønnsaker

Vi elsker å grille om sommeren, enten det er i parken eller hjemme på terrassen. Burgere, pølser, svinefilet, halloumi, grønnsaker og frukt. Vi lager gjerne hele måltidet på grillen, og i denne artikkelen gir vi deg våre beste tips til hvordan grille grønnsaker.

Slik bruker du mini polkabeter

Disse små polkabetene har en mildere smak enn vanlige rødbeter, og en svak jordaroma. Spis dem som de er, eller stek dem i pannen, på grillen eller i ovnen. Husk å skylle betene og skjære bort endene før tilbereding.

Kok betene møre, stek dem i ovnen eller grillen, eller skjær dem i tynne skiver og piff opp enhver salat med de lekre polkabetene.

Den beste råkostsalaten får du hvis du blander revede beter og revet gulrot

Slik bruker du minimais

Minimais er en maiskolbe som ikke er ferdig utviklet. Den har en spesielt søt smak og er knasende sprø

Minimaisen kan kan spises rå, grillet, kokt og stekt. Grill minimaisen på grillspyd med andre grønnsaker, eller pensle dem med smør eller en med en god marinade før de grilles. De er også spesielt god i wok og asiatiske retter.

Lag en skattekiste med minigrønnsaker på grillen

Verdens enkleste måte å grille grønnsaker på, er å pakke dem inn i aluminiumsfolie og la pakken kose seg på grillen til grønnsakene er møre. Her trenger du verken å snu grønnsakene eller å være redd for at de brenner seg!

Slik gjør du:

  1. Legg et ark aluminiumsfolie på kjøkkenbenken, og legg bakepapir på samme størrelse over.
  2. Legg alle gønnsakene midt på
  3. Hell over olje og krydre med salt og pepper
  4. Brett opp kantene og forsegl aluminiumsfolien - sørg for at det er helt tett
  5. Legg pakken på indirekte varme i 15-20 minutter.
Ikke grillvær ute? Disse skattekistene kan også tilberedes i stekeovnen.