Varm gulrotsalat med ovnsbakte gulrøtter og druer

Den gode smaken finnes i tilbehøret! Dette er en frisk og sødmefull tilbehørssalat med ovnsbakte druer og gulrøtter toppet med en dressing av balsamico og honning, og grovhakkede valnøtter. Serveres varm sammen med ditt ønske av fisk eller kjøtt.
Varm gulrotsalat med ovnsbakte gulrøtter og druer

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Varm ovnen til 180 grader.
  2. Skrell og del gulrøttene i jevne staver. Legg gulrøttene over i en liten langpanne sammen med druene. Drypp over 2 ss olivenolje og dryss over litt salt. Sett pannen i ovnen og bak i ca. 20 minutter, eller til gulrøttene blir gylne og knapt møre.
  3. Visp sammen honning, balsamicoeddik, sitronsaft og 4 ss olivenolje. Smak dressingen til med salt og kvernet pepper.
  4. Bland forsiktig sammen gulrøtter, druer, grovhakkede valnøtter, salat og dressing. Anrett salaten på et fat og pynt gjerne med friske urter som gressløk, persille eller kjørvel.
Skrell og del gulrøttene i jevne staver. Legg gulrøttene over i en liten langpanne sammen med druene. Drypp over 2 ss olivenolje og dryss over litt salt. Sett pannen i ovnen og bak i ca. 20 minutter, eller til gulrøttene blir gylne og knapt møre.