Kremet soppstuing

Hjemmelaget soppstuing med fløte og urter er nydelig tilbehør til både biff, vilt, lam og fugl. Har du en god soppstuing er det nesten unødvendig å lage annen saus. Enkel oppskrift som smaker godt, løk gir ekstra god smak, men er ikke nødvendig.
Kremet soppstuing

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Tips!

Du kan være fleksibel i hvilken sopp du bruker. Kantarell, champignon og annen skogsopp passer fint.

Slik gjør du

  1. Rens sopp godt og del i biter. Hvis du også ønsker løk i, skrell og finhakk den.
  2. Stek sopp og løk gyllen i en panne med lettbrunet smør.
  3. Tilsett finhakket timian og eventuelt andre urter, og hell på fløte.
  4. La alt småkoke i noen minutter til stuingen har tyknet og smak til med soyasaus, salt og pepper før servering.