Syltede gulrøtter

Syltede gulrøtter er godt som tilbehør til grillet fisk og kjøtt, og gjør seg godt på tallerkenen med sin sterke, vakre farge. Syltede grønnsaker på glass har også lang holdbarhet og er fine gaver.
Syltede gulrøtter

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Lag først lake: Som utgangspunkt kan du bruke 1–2–3 regelen. Det vil si 1 del eddik 7 %, 2 deler sukker og 3 deler vann. Laken kan justeres og krydres etter eget ønske. For en sterkere (og syrligere) lake kan du gå ned på vannmengden eller bruke en syrligere eddik. Ønsker du den søtere tilsetter du mer sukker.
  2. Kok opp eddik, sukker og vann. Tilsett eventuelle krydder du ønsker å bruke, og la laken småkoke til alt sukkeret er oppløst. Avkjøl.
  3. Rens og del gulrøttene i jevne staver.
  4. Kok gulrøttene knapt møre i godt saltet vann.
  5. Løft gulrøttene opp av det kokende vannet og legg dem rett over i iskaldt vann.
  6. Ha gulrøttene over på rene glass og hell over avkjølt syltelake. Sett på tette lokk og oppbevar glassene kjølig.