Syltede gule og røde beter

Syltede gule og røde beter

Ingredienser

Gule beter

1 kg gule beter
1 ss karve
1 ss hel nellik
0,5 ss hel, sort pepper
3 dl eddik 7%
200 g sukker
2 dl vann

Balsamico- og honningsyltede røde beter

1 kg beter
4 stk stjerneanis
1 ss hel allehånde
2,5 dl eddik 7%
1 dl balsamicoeddik
150 g sukker
1 dl flytende honning
2 dl vann

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Passer godt som tilbehør til kalde og varme retter av både kjøtt og fisk.

  1. Gule beter: Vask betene godt. Kok dem møre i lettsaltet vann. Avkjøl og skrell betene.
  2. Del betene i skiver eller kløfter (små beter kan være hele eller deles i to) og legg dem over på rene glass. Dryss over krydderier.
  3. Kok opp eddik, sukker og vann. La det småkoke til alt sukkeret har løst seg opp og hell den varme laken over betene. Sett på tett lokk og oppbevar glassene kjølig.
  4. Røde beter: Vask betene godt. Kok dem møre i lettsaltet vann. Avkjøl og skrell betene.
  5. Del betene i skiver eller kløfter (små beter kan være hele eller deles i to) og legg dem over på rene glass. Dryss over krydderier.
  6. Kok opp eddik, balsamico, sukker, honning og vann. La det småkoke til alt sukkeret har løst seg opp og hell den varme laken over betene. Sett på tett lokk og oppbevar glassene kjølig.