Slik griller du sommerens beste biff

Slik griller du sommerens beste biff

Biff blir aller best på grillen. Få med deg disse tipsene for perfekt resultat – hver gang.

Uansett om du foretrekker biffen din medium rå eller godt stekt – hemmeligheten til en perfekt grillet biff er indirekte varme, steketermometer og tid til å hvile.

I kjøttdisken får du gode råd og tips til hvordan biffen tilberedes, samtidig som du får nøyaktig så stor biff du ønsker.

Hvilken biff skal du velge?

Hos MENY finner du et stort utvalg av biff – både marinert og naturell, vakuumpakket og håndskåret fra kjøttdisken.

Alle typer biffer passer fint til grilling, men vil du være helt trygg på at biffen skal være mør, er indrefilet uten tvil det beste valget. Er du ute etter en biff med litt mer smak, er entrecôte et godt valg.

Prøv en av disse på grillen:

De fleste bifftyper beregnes vanligvis til 2 centimeter i tykkelse, mens biff av indrefilet kan skjæres i stykker på 3 til 4 centimeter i tykkelse. De fleste bifftyper beregnes vanligvis til 2 centimeter i tykkelse, mens biff av indrefilet kan skjæres i stykker på 3 til 4 centimeter i tykkelse.

Slik griller du biff

Før du legger biffen på grillen, kan du krydre den med salt og pepper og pensle den med rapsolje. Da setter den seg ikke fast i grillristen. 

Er biffen marinert, tørker du av overflødig marinade. Da blir ikke marinaden brent og svir seg.

 1. Legg biffen på direkte varme til den har fått en fin stekeskorpe på begge sider.
 2. Deretter flytter du biffen over på indirekte varme og la den ligge, gjerne under lokk. Husk steketermometer, og stek til du når ønsket kjernetemperatur.
 3. Ta så biffen av grillen og la den hvile før servering.
Skal du steke eller grille flere biffstykker, er det en fordel at stykkene har omtrent samme tykkelse. Da blir de ferdigstekt samtidig!

Bruker du et steketermometer, slipper du å klemme og gjette på når biffen er ferdig. Her er en oversikt over hvor mange grader biffen din bør være – avhengig av hvordan du vil ha den:

 • Lite stekt: 48-50 grader
 • Medium: 52-56 grader
 • Medium +: 56-58 grader
 • Godt stekt: 64-68 grader
Alt om biff

Alt om biff

I kjøttdisken finner du mange ulike biffer å velge mellom, og det er lett å ende opp med det samme hver gang. Vi guider deg gjennom alt du finner i kjøttdisken, så du vet hvilken biff du kan prøve neste gang.

Så store stykker biff bør du bruke

En biff kan gjerne være tykk og stor, og veie fra 180-250 gram, avhengig av hvor sulten du er. 

 • Indrefilet: 3-4 cm tykk
 • Andre bifftyper: 2 cm tykk

Velger du å skjære opp biffen selv, kan det være lurt å veie opp den første biffen, og så justere tykkelsen på stykkene etter ønsket vekt.

Lag ferdig salater, tilbehør og sauser før du griller! Da kan du konsentrere deg om at biffen blir perfekt, uten å stresse med alt annet.

Indirekte og direkte varme

Det er mye snakk om indirekte og direkte varming, men hva er egentlig forskjellen?

 • Direkte varme betyr ar varmekilden er rett under maten, som gir høyest effekt og raskest varming. Dette egner seg best til pølser og kjøtt i skiver der man ønsker maten gjennomstekt med god stekeskorpe.

 • Indirekte varme betyr at varmekilden ikke er direkte på maten. Da er det et område i grillen som er uten aktive bluss eller varmt kull, og du må grille med lokk og åpne ventiler. Varmen fra den aktive delen i grillen sirkulerer dermed i grillen, og varmer maten likt fra alle sider.
Culotten sitter som et lokk over mørbraden, og har et fettlokk som gir fantastisk smak til kjøttet. Culotten sitter som et lokk over mørbraden, og har et fettlokk som gir fantastisk smak til kjøttet.

Tre tips for perfekt grillet biff

 • Bruk kjøtt av god kvalitet. Kjøp et mørt kjøttstykke, så er det større sjanse for at du får en perfekt biff.

 • Bruk steketermometer. Da kan du grille biffen til akkurat den kjernetemperaturen hver gjest ønsker – og du får det samme resultatet hver eneste gang.

 • La kjøttet hvile. La biffen hvile i romtemperatur i 30 minutter før du legger den på grillen. Da blir den riktig temperert, og du får et jevnere og bedre resultat. La også biffen hvile i 5-10 minutter etter at du tar den av grillen – før den serveres.
Slik steker du biff

Slik steker du biff

Biff er populær helgemat, men det er viktig å steke den riktig for at den skal bli saftig og ikke tørr. Vi gir deg de gode tipsene, slik at du kan overraske med en deilig biffmiddag.

Serveringstips til biff på grillen

Gjør det enkelt når du skal grille biff, og server gjerne tilbehør som kan forberedes på forhånd. Kanskje noen av disse oppskriftene kan friste?

Tilbehøret til sommerens beste biff: