Disse avfallsposene får du hos MENY

Disse avfallsposene får du hos MENY

Oppdatert 16. april 2024
Flere og flere benytter praktiske avfallsposer til husholdningens søppel i stedet for handleposer. Les mer om de ulike søppelposene til restavfall du får hos MENY her.

I takt med at flere velger gjenbruksnett når de handler i butikkene våre, har avfallsposer blir langt vanligere i de norske husholdninger. 

I denne artikkelen får du oversikt over hvilke avfallsposer du får hos MENY og hvordan du skal sortere søppelet ditt. 

Hvor store avfallsposer trenger jeg?

Posestørrelsen oppgis i liter, men det er ikke så lett å vite hvilken størrelse man har behov for når man står i butikken.

 • 30 liters poser
  Godt egnet for restavfall og annet husholdningsavfall som ikke skal sorteres i egne kildesorteringsposer i din kommune. De er idelle for mindre husholdninger, eller for bruk på kjøkkenet. Passer til de fleste søppelbøtter
 • 20 liters poser
  En litt mindre pose som passer godt til mindre mengder avfall, som for eksempel på et kontor eller et mindre rom. Det kan også være egnet for bruk i baderomssøppelbøtter eller for mindre mengder avfall i en husholdning med færre personer.
 • 5 liters poser
  Denne størrelsen er godt egnet for små søppelbøtter som man gjerne har på badet.

Dette er forskjellen på de ulike avfallsposene

Hos MENY finner du et stort utvalg ulike søppelposer, både i størrelse og materialer. Noen har knytehåndtak og andre har duft for å forhindre dårlig lukt. Dette er noen av posene du finner hos MENY:

Avfallsposer på 30 liter:

 • Unik avfallsposer med knytehåndtak 
  100% gjenvunnet plast og FSC-merket. FSC-merket stiller krav om at skogdriften produktet stammer fra ikke fører til avskoging, at hogsten forgår kontrollert og tar hensyn til lokalbefolkning.
 • Fixa avfallsposer med knytehåndtak
  50% resirkulert plast (PCR) og FSC-merket. FSC-merket stiller krav om at skogdriften produktet stammer fra ikke fører til avskoging, at hogsten forgår kontrollert og tar hensyn til lokalbefolkning. Posene kommer i tre ulike farger.
 • Swirl luktreduserende avfallsposer og praktiske slipshåndtak
  100% resirkulert plast. Avfallsposen "Active Fresh" er ikke bare holdbar og tett, men kommer også med noe helt nytt for søppelsekker: det innovative luktreduserende sitrussystemet.  

Hjelp! Hvilken pose er best?

Hjelp! Hvilken pose er best?

I valget mellom bæreposer, tenk gjenbruk. Da sparer du miljøet og lommeboka, i hvert fall bittelitt. 1. mai 2024 økte prisen på plastposen med mål om å få ned forbruket ytterligere.

Avfallsposer på ca. 20 liter:

 • Swirl avfallsposer 20 liter med praktiske slipshåndtak
  Holdbare og lekkasjesikre poser av 100% resirkulert plast i ekstra forsterket materiale.Passer til alle typer avfall. Posen kan enkelt lukkes og bæres med de praktiske slipshåndtakene. 
 • First price avfallsposer 24 liter med knytehåndtak
  Laget av 80% HDPE og 15% LLDPE plast. Passer godt til lettere husholdningsavfall. 

Små avfallsposer på 5 liter

Har du en liten søppelbøtte på badet eller trenger små søppelposer til bilen, har vi også en liten og smart avfallspose på 5 liter. Posen har håndtak som lett kan knytes.

Posene er laget av 50% resirkulert plast (PCR) og FSC-merket. FSC-merket stiller krav om at skogdriften produktet stammer fra ikke fører til avskoging, at hogsten forgår kontrollert og tar hensyn til lokalbefolkning. 

Avfallsposer til kildesortering og store søppelsekker

Har du behov for store avfallssekker eller kildesorteringsposer i ditt område som ikke leveres av gjenvinningsselskapet, finner du også disse posene både i MENYs nettbutikk og i din lokale MENY-butikk.