Slik får du raskt unna husvasken

Slik får du raskt unna husvasken

De færreste syns at rengjøring er gøy – men det må bli gjort. Derfor deler vi noen gode tips til hvordan du raskt og enkelt kan få huset rent, slik at du kan gjøre ting du faktisk syns er gøy. Og hei, du angrer aldri på en husvask!

Kvier du deg til husarbeid? Hvorfor ikke dele opp rengjøringen og ta litt gjennom uken?

Likevel anbefaler vi å være ferdig med husvasken til torsdag, så slipper du å føle at hele helgen går til vasking.

Fordel oppgaver og få hjelp av barna – barn i ti-årsalderen og oppover kan fint hjelpe til!

Vaske badet

Mens soverom kan bli ryddet og støvsugd samtidig som du bytter sengetøy, trenger andre rom rengjøring oftere – blant annet badet.

  • Start med å vaske toalettet. Påfør WC-rens i våtsonen og doskålen og la det virke mens du vasker videre. Vask nedtrekksknapp, lokk, cisterne, sete og kant under setet. Den enkleste løsningen er engangskluter som Jíf Easy Wipes, men du kan også bruke baderomsspray og en fuktig mikrofiberklut. Husk å brette flere ganger for å få rene overflater å vaske med.
  • Ikke glem dobørsten! Om det ikke er tid for å bytte den ut, så trenger den nok i hvert fall en rengjøring. Dobørsten bør jevnlig desinfiseres med Klorin. Sørg også for at den er tørr når den ikke er i bruk.
  • Kalkbelegg nederst i dusjkabinettet er ikke til å unngå og kan være vanskelig å rengjøre hvis du ikke bruker riktig vaskemiddel. Spray Jif Baderom på dusjkabinettet og vent noen minutter før du skyller av med dusjhodet. For å unngå skjolder kan du gå over med universalspray og en tørr klut etterpå.

Alt du trenger til baderomsrengjøringen:

Vaske kjøkkenet

På kjøkkenet er skurekremen din aller beste venn. Bruk den til å fjerne fingeravtrykk og fettflekker på kjøkkenskapene, til å fjerne vanskelige flekker i kjøleskapet og for å få kjøkkenvasken blank og fin igjen.

Har du kjeler med fastbrent fett, er Jif Skurekrem genial. Fyll bunnen med skurekrem, la det virke litt og skyll godt. NB! Unngå skuring og langvarig kontakt med teflonbelegg da dette er skjørt og kan ta skade av skurepartikler.

I tillegg til skurekrem, trenger du Jif Kjøkken til å rengjøre resten av kjøkkenet – som for eksempel stekeovnen, kjøleskap og kjøkkenvifte.

Er du godt i gang og ønsker å rengjøre kjøkkenmaskinene som blender, kaffetrakter, brødrister eller toastjern? Da bør du bruke et allrengjøringsmiddel som tåler å bli brukt der mat tilberedes.

Vaske gulv

Gulvvask kan egentlig oppsummeres i tre enkle steg:

  1. Støvsugeren eller feiekosten tar fysiske smuler og biter.
  2. Tørrmopping trekker til seg støv.
  3. Flekker på gulvet går lett bort med våtmopp

Det finnes ulike varianter av engangsvåtmopper, men ønsker du den deilig duften av Krystal grønnsåpe uten å finne frem vaskebøtta, så kommer den faktisk som engangsvåtmopp også.

Alt til gulvvasken:

Forebyggende rengjøring

Vi har et siste tips til slutt: Både på kjøkkenet og badet kan det være lurt å forebygge mot tette rør ved å helle flytende avløpsåpner i sluket til vask, dusj og badekar.

Istedenfor å skru opp vannlåsen eller ringe en rørlegger når du får tette rør, kan du forebygge ved å kjøpe avløpsåpner og følge instruksene på flasken.