Tapas og fingermat fra Jacobs Utvalgte

Tapas og fingermat fra Jacobs Utvalgte

I Jacobs Utvalgte serien finner du produkter som er perfekt til tapas. Salt, syrlig, søtt, fine skinker, godt brød, god ost og oliven som popper i munnen. Like lett å servere som å spise – og like. Inviter venner og familie til deilig tapas!

Gjør middagen sosial med tapas og fat med spekemat eller ost! Da blir man gjerne sittende lenge og prate mellom bitene. Det beste er at alt kan lages ferdig og legges opp på forhånd, så har du mer tid og oppmerksomhet til gjestene når de kommer.

Her er mange godbiter vi anbefaler vi deg å prøve til tapaskvelden!

Spekemat kan brukes til alt fra det tradisjonelle spekefatet med rømme, eggerøre eller potetsalat, til i ulike retter som pasta, suppe, på pizza eller på tapasbordet. Spekemat kan brukes til alt fra det tradisjonelle spekefatet med rømme, eggerøre eller potetsalat, til i ulike retter som pasta, suppe, på pizza eller på tapasbordet.

Spekeskinke av høy kvalitet

Ezechiello Levoni er verdensledende innen gourmetskinker. Dyrevelferd og respekt for råvaren og prosessen står høyt.

Levoni bruker bare naturlige ingredienser, det beste kjøttet og er svært nøye på modningstid, valg av tre til røking, krydder og urter. Derfor er Jacobs Utvalgte parmaskinke litt bedre.

Spekeskinke er en yndet favoritt på tapasbordet, og med god grunn. Spekeskinke er et håndverk og ofte basert på tradisjonelle, gamle familieoppskrifter som gjør smaken til hver eneste type skinke helt enestående.

Prøv disse til tapas:

 • Parmaskinke
  Speket skinke av svin oppdrettet i Parma. Den er grundig kontrollert fra oppdrett til sluttprodukt. Den er lagret i minimum 14 måneder, er lettsaltet med en rund, søtlig smak.
 • Serranoskinke
  Jacobs Utvalgte Serrano-skinke Reserva er en delikat og lettsaltet skinke fra Spania, med en karakteristisk aroma. Lagret i 12 måneder.
 • Coppaskinke
  God, lettsaltet og krydret speke-skinke med 96 prosent kjøtt og merlot-vin.
Oliven er en velkommen gjest på tapasbordet! Oliven er en velkommen gjest på tapasbordet!

Store tapasoliven

Oliven har blitt dyrket helt siden oldtiden. Ikke bare er den god på egenhånd, den blir presset til en av verdens mest eksklusive oljer. Begge deler hører hjemme på tapasbordet, for med sin deilige smak passer oliven med det aller meste.

Spis de som de er, mariner dem i olivenolje og krydder – eller spis de med en bit manchego. De smaker også fortreffelig med kremost eller aioli!

Disse bør få hedersplassen på tapasbordet:

 • Oliven på glass
  Ekstra saftige kalamata-oliven, mammut-oliven og mammut-oliven med chili.
 • Ekstra store oliven
  Velg mellom store, ferske oliven fylt med chili, fetaost eller revet appelsinskall!
La gjerne ostene få spille hovedrollen, og server tilbehør som fikensyltetøy, frisk fiken, hasselnøtter, nøytrale kjeks og flytende honning. La gjerne ostene få spille hovedrollen, og server tilbehør som fikensyltetøy, frisk fiken, hasselnøtter, nøytrale kjeks og flytende honning.

Ost til tapas

Ost er en viktig del av tapasen for veldig mange, og her kan du velge i mye! Server gjerne fetaost for dem som ikke er veldig glad i de skarpere smakene. Fetaosten passer i tillegg godt til det aller meste for de mer ostevante, og fortjener absolutt en plass på bordet når tapasen serveres.

Emblem
Husk at ost bør tempereres i 1-2 timer før servering! Da kommer smakene best fram. De bør også være innpakket mens de tempereres, ellers tørker de ut.

To andre selvfølgelige gjester er Manchego og Parmesan. Manchego er en fast, smaksrik fåremelksost, og den typiske tapasosten. Noe salt og med nøtteaktig ettersmak. Parmesan er et flott følge til det meste av mat - og er oftest brukt i pastaretter. Men parmesan kan brukes til så mye mer! Skjær av biter og nyt med deilig spekemat eller oliven.

Jacobs Utvalgte Parmigiano Reggiano kommer også ferdig i flak - enkelt å porsjonere, like lett å servere!

Ostene som bør bli med på tapasfesten:

Aioli er en selvfølge på tapasbordet! Aioli er en selvfølge på tapasbordet!

Det smakfulle tilbehøret

Tilbehør som focaccia, aioli og marmelader er det som virkelig setter prikken over i-en på tapasbordet. Med mange smaker fra de ulike rettene, kan tilbehøret runde av, sette spiss på eller  gjøre en bit spekeskinke enda litt bedre.

Aioli er en ubeseiret vinner på tapasbordet. Det passer til det meste av stekt eller grillet kjøtt, fisk og skalldyr, og er helt fortreffelig sammen med godt brød Jacobs Utvalgte aioli er en spiseklar fersk aioli laget på førsteklasses hvitløk og rapsolje. 

10 retter du bør ha til tapas

10 retter du bør ha til tapas

Tapas er småretter skapt for å deles, sosial mat der alle kan finne noe de liker. Tapas kan være både snacks, koldtbord eller hovedrett. Vi gir deg oppskrifter og inspirasjon til spansk aften.

Focaccia er også en favoritt mange velger til tapasen. Lett, lyst og luftig, dryppet med olivenolje før steking og gjerne smakssatt med salt og krydder.

Jacobs Utvalgte ostemarmelader er også tilbehør som bør få plass på bordet. De passer selvsagt godt til ost, men siden de er veldig søte gir de en fin avrunding til salte eller skarpe smaker.

Prøv for eksempel med en god, salt spekeskinke! Her kan du også kombinere smakene me focaccia, ost og spekemat i tillegg. Prøv deg fram, kanskje du finner en ny favoritt?