Julekaker du kan fryse ned

Julekaker du kan fryse ned

Tidlig ute med julebaksten? Vi gir deg en rask oversikt over holdbarhet på julekakene og hvilke du gjerne kan fryse ned.

Kan man fryse julekaker, spør mange

Ja, det er mange julekaker du kan bake i god tid før jul og fryse ned. Enkelte kaker blir til og med bedre etter at de har vært fryst!

Å fryse ned julebakst er lurt av flere grunner. Spesielt for den ivrige bakeren som starter julebaksten tidlig, eller for den som stadig får besøk i løpet av julen og vil ha noe godt å servere gjestene.

Å fryse ned julekaker er en fin måte å unngå matsvinn på. Tin og server det du ønsker, når det passer, så unngår du å kaste mat.

Disse julekakene kan du gjerne fryse

Kransekake er et godt eksempel på en kake som nesten blir enda bedre etter å ha vært fryst, da blir den litt seigere i konsistensen.

Det er også en del julekaker som har blitt stadig mer populære de siste årene, men som har kortere holdbarhet. Dersom du fryser dem kan du likevel bake dem tidlig i julesesongen. Dette gjelder for eksempel gule bomber og sarah bernard

Slik fryser du gjærbakst

Gjærbakst som julekake og lussekatter blir fort tørt, men egner seg veldig godt til å fryses ned.

I fryseren er disse holdbare i ca 3 måneder, og de kan raskt tines når du er klar for å kose deg med denne baksten. 

Husk å la baksten kjøle seg helt ned før du legger den i fryseren.

Fryse ned julekaker og de 7 slag

De klassiske 7 slag, som er tørre julekaker, har holdbarhet på minst 1 måned. Dersom de oppbevares riktig, i tett kakeboks i et litt kjølig rom, kan de gjerne vare noen uker lenger.

Det er smøret i kakene som kan harskne og begrense holdbarheten, så bruk smak- og luktesans når du vurderer!

Julekaker med krem eller syltetøy vil ha noe kortere holdbarhet, men kan fryses. Vi anbefaler ikke å fryse ned pepperkaker pyntet med melis og sjokolade.

Vi anbefaler å oppbevare julekakene i tett kakeboks, i et kjølig rom, for best mulig holdbarhet. Oppbevares kakene riktig kan holdbarheten også vare noen uker lenger enn oppgitt over, bruk smak- og luktesans når du vurderer!

Frys ned kakedeig og by på nystekte julekaker

Mørdeig brukes til lekre småkaker eller som tertebunn. Denne kan du fryse ned og steke opp om du plutselig får gjester på døra i jula.

Du kan også tilsette smaker og krydder etter ønske i mørdeigen og få spennende smakskombinasjoner! Perfekt til gløgg eller en god kopp julekaffe.

Fryse ned smultringer og annen smultbakst

Smultbakst som smultringer og fattigmann holder seg 2-3 uker i tett kakeboks, gjerne kjølig. D

ersom du ønsker å bake disse tidligere kan de gjerne fryses og tas opp når du er klar for å sette dem på bordet.