Julekaker og julebakst
bilde av embelem

Julekaker og julebakst

Søt og smakfull bakst hører julen til. Her har vi samlet våre beste oppskrifter, inspirasjon og gode tips som sikrer at julekakene blir en suksess.

De 7 slag til jul

De syv slag består av pepperkaker, sandkaker, fattigmann, goro, berlinerkranser, krumkaker og serinakaker. Lag alle, eller bare dine favoritter. 

Har du alt du trenger til julebaksten?

Emblem
Julekakene holder lenge i en lufttett beholder. Begynn med julebaksten i god tid, så slipper du å stresse rett før jul!

Kom i julestemning med julebaksten

I tillegg til de klassiske 7 slag, er det mange andre småkaker og bakverk som både lukter og smaker av jul. Bak deilige julekaker, kokosmakroner, smultringer og kakemenn i adventstiden.

Ingen jul uten hjemmelaget kransekake

Kransekaken har en fast plass på både kakebordet og til kaffen uansett årstid og anledning, men den er en av kakene vi er spesielt glade i til jul. Lag din egen eller kjøp ferdig - hos MENY finner du alt fra mandler, ferdig kransekakedeig og helt ferdigbakt kransekake. 

Allergivennlige julekaker

Mye av julebaksten inneholder gluten, melk og sukker som gjør at mange ikke kan spise de gode julekakene. Selv om du har allergi eller intoleranse, kan fremdeles lage de gode julekakene! Her er våre beste oppskrifter på glutenfri, laktosefri og melkefri julebakst.

Hjemmelaget julegodt

Brente mandler, kokosboller, karameller og marsipan er perfekte å lage, servere eller gi bort i julen. 
Hva med å lage julegodteri og snacks med barna i førjulstiden? 

Lussekatter til Luciafeiringen

13. desember markerer vi Luciadagen med lussekatter.Selv om de hovedsakelig bakes i forbindelse med Luciadagen, er lussekattene er fantastisk søndagsbakst gjennom hele desember. 

Alt du trenger til lussekattene: