Nye måter å bruke ribbe og ribberestene på

Nye måter å bruke ribbe og ribberestene på

Ribbe er nordmenns store julefavoritt, men visste du at ribba også kler flere smaker enn bare ribbekrydder? Her er noen spennende måter å tilberede ribba på, eller å bruke opp restene av juleribba.

De fleste av oss tenker kun salt og pepper eller ferdig ribbekrydder når vi skal tilberede ribba rundt juletider. Men visste du at ribbe kler vanvittig mange smaker?

Her har vi samlet flere gode tips til hvordan du kan tilberede ribba mer eksotisk, lettvint og attpåtil få mest ut av restene!

Ny vri på helstekt ribbe

Enten du skal servere noe litt annerledes til jul eller kanskje har ribbe i fryseren du vil bruke opp, er det enkelt å gjøre ribbe mer spennende. 

Kjøpte du litt for mye ribbe i år? Frys den ned til grillsesongen - ribbe er perfekt å helsteke på grillen!

Ribbe med chili, løk og mørkt øl

Gi ribba en liten asiatisk vri! Dette er en helt vanlig svineribbe, som er tilberedt med spennende smaker som chili, rødløk, laurbærblad og mørkt øl i formen.

Resultatet er en enda mer smaksrik ribbe, og en enda bedre saus. 

BBQ-ribbe med kålsalat

En smak av sommer og grill! Denne glaserte ribba kan serveres hele året, og blir i tillegg svært smakfull restemat om du ender opp med litt til overs.

Prøv nytt tilbehør til ribba

Er du redd for å gå lei av surkål og det tradisjonelle tilbehøret før den store julekvelden, kan du prøve noen andre spennende alternativer som tilbehør. Hva med deilig brokkolisalat og saltbakte poteter? 

Enkelt og god tilbehør til ribbe:

Slik bruker du rester av ribbe

Hvis det ble en del ribbe til overs og du allerede er lei av julemat, er det godt det finnes mange andre alternativer til surkål og poteter. 

Ribbe kan brukes til alt fra tapas til burgere, sandwich og grillmat. Her er noen enkle tips for å få brukt opp ribberestene.

Slik bruker du restene av julematen

Slik bruker du restene av julematen

I julen skal det gjerne bugne av julemat, bakst og dessert, og da kan det bli mye rester. Vi heier på mindre matsvinn, og har derfor samlet våre beste tips og oppskrifter på restemat. Les videre for inspirasjon til sandwicher, wok og juletapas.

Ribberester med soyaglaze

Glaserte ribbe-rester med soyaglaze er en enkel og ikke minst smakfull måte å utnytte restene etter julemiddagen på, og som passer perfekt som snacks før middag eller på et fristende tapasbord. 

Du trenger:

  • 200 gram ribbe
  • 4 spiseskjeer med hoisinsaus

Slik gjør du:

  1. Skjær av ben og svor før du deler ribba i høye "klosser"
  2. Dypp ribbebitene i soyaglaze (hoisinsausen).

Til denne retten er det godt å servere surkål, og på den måten får du brukt opp også disse restene. Både ribba og surkålen serveres kald.

Enkel burger med ribbe

Det er ikke mye som skal til for å gjøre ribba mer spennende! Varm ribba og ha den i hamburgerbrød.

Topp burgeren med brokkolisalat, coleslaw, syltet rødløk eller surkål om du vil. Her er det bare fantasien som setter grenser!

Bánh mì med langtidsdampet ribbe

Denne vietnamesiske sandwichen kommer i mange varianter, og den mest er fylt med langtidsdampet, marinert ribbe, syltede grønnsaker, frisk koriander, agurk og chili samt majones og soyasaus.

Denne sandwichen byr på helt andre smaker enn de nordmenn flest forbinder med ribbe, og er perfekt i romjulen eller i førjulstiden – eller når du vil bruke ribbe på en helt ny måte.

Banh mi er en ganske krevende rett å lage, men som er perfekt når du er lei av ribbe og har rester igjen.

Pork belly buns med ribbe

I New York vrimler det av food trucks, små matvogner som serverer varm mat du spiser i farta. Noe av det mest trendy du finner her, er pork belly buns.

Dette er fløyelsmyke boller med langtidsstekt svinekjøtt, asiatiske smaker og sprø grønnsaker.

For å lage pork belly i risbolle trenger du god tid, men resultatet er definitivt verdt ventetiden!

For å få frem alle de gode smakene skal ribben marinere i kjøleskapet i minst et par timer, helst natten over, før den langtidsstekes.

I denne oppskriften kan du også fint bruke ribberestene.

Wok med ribbe

Med biter av ribbe i en wok sammen med gode grønnsaker, asiatisk saus og grove nudler er dette en kjempegod hverdagsmiddag. Perfekt når du trenger et avbrekk fra julematen!