Alt du trenger til fårikållaget Se video

Alt du trenger til fårikållaget

Fårikål er noe av det enkleste du kan lage, og perfekt å invitere gjester på. Her får du triksene som gjør fårikålen helt perfekt, gode tips til drikke og tilbehør. Vi har samlet varene du trenger, og deler vår beste fårikåloppskrift.

For å lage fårikål trenger du bare fårekjøtt, kål, pepper, salt og litt vann. 

Fårekjøttet kan være fra både lam eller sau, hodekål finner du hele året i våre frukt- og grøntavdelinger, mens salt, pepper og vann har mange av oss hjemme til enhver tid. 

Vår beste oppskrift på fårikål:

Alt du trenger til 4 personer er 1,5 kg kjøtt, 2 kg kål og pepperkorn etter smak.

Tilbehør til fårikål

Fårikål krever minimalt med tilbehør, og man kommer langt med gode poteter og flatbrød. 

Velg gjerne melne poteter, som kerrs pink, mandelpoteter eller pimpernel. De trekker til seg all den gode kraften fra fårikålen som gjør at de smaker ekstra godt.

Enkelt og godt tilbehør:

Server fårikål i dype, varme tallerkener med nykokte poteter, en god klatt med smør og litt grovhakket persille over.
5 gode tips til fårikål

5 gode tips til fårikål

Hva er vanlig koketid på fårikål, hva drikker man til og hvordan oppbevares restene? Her er 5 gode tips til perfekt fårikål.

Drikke til fårikål

Både øl, hvitvin og musserende er gode drikkevalg til fårikål. Skal du invitere til en skikkelig festkveld, passer champagne også svært godt til. 

Det finnes også en drikk som ikke bare passer kjempegodt til fårikål, men også er laget av høstens grøde. Både eplecider og eplemost smaker svært bra til nasjonalretten, og er i tillegg kortreist og hører høsten til. 

Server en av disse til fårikålen: