Lag noe godt med lam

Lag noe godt med lam

Endelig er høsten her, og lammesesongen er i gang! Det norske lammekjøttet er i særklasse, og hvor de beiter setter god og særegen smak på kjøttet. I vår bugnende ferskvaredisk finner du ferskt lam, lammelår, fårikålkjøtt, lammestek og lammekoteletter fra august til oktober.

Ønsker du litt mer kjøtt i fårikål eller lammefrikassé? Bruk en blanding av 50/50 fårikålkjøtt og bog. Bruker du kun bog kan det bli litt lite smak.

Server saftig, helstekt lammelår

Lammelår er perfekt når du skal servere mange. Den gjør seg nærmest selv i ovnen og passer dermed like fint på hytta som til søndagsmiddag eller festmåltid. Et saftig lammelår med gode rotgrønnsaker til går aldri av moten. 

Lam til overs? Lag noe godt av restene

Ønsker du å dele opp låret i skiver, skjære av skanken eller bene ut? Hør med oss i ferskvaredisken - vi hjelper deg gjerne!

Smakfull festmat med lam

Er det en anledning som skal feires eller har du bare lyst til å overraske med ekstra god mat i helgen? Lekre stykningsdeler som lammecarrè, lammekoteletter, lammeskank passer godt når man vil kose seg litt ekstra. Spør gjerne våre dyktige matarbeidere om tips!

Lam smaker best når det ikke er helt gjennomstekt. Blir det for godt stekt, kan kjøttet fort bli tørt.

Godt tilbehør til lam

Lammesesongen er på høsten, og en god pekepinn er å bruke høstens gode råvarer som kantarell og annen sopp, rotgrønnsaker og urter som rosmarin og timian. En god fløtesaus, gratinerte poteter eller kremet soppstuing er også gode alternativer.

Dårlig tid? Vi har ferdig tilbehør

Hverdagsmiddag med lam

Lam passer godt til hverdagens raske middager. Prøv alt fra en enkel wok til hjemmelaget kebab eller gode og raske gryter. Server med enkel potetmos, gratinerte poteter og høstens rotgrønnsaker - enklere blir det ikke!

Lag en fristende lammegryte

Lammekjøtt egner seg godt til å putre for seg selv i gode gryter. Her er noen av favoritter som passer spesielt godt på kalde høstdager.