Spekemat til alle anledninger
bilde av embelem

Spekemat til alle anledninger

Spekemat passer like godt til den tradisjonelle rømmegrøten som til en frisk salat. Spekemat er også perfekt til større anledninger som de vanlige hverdagene. Prøv spennende Norsk spekemat på pizzaen, brødskiven eller til pastaen. Her er noen gode tips og oppskrifter til spekemat og spekefat.

Lag spekefat med gode smaker

Et spekefat passer til alle anledninger, og er like godt til hverdag som til fest. Perfekt til koldtbord, 17. mai-frokosten eller konfirmasjon. Serveres gjerne med eggerøre, rømme, aioli, melon og annen søt frukt i tillegg til godt brød eller flatbrød. 

Alt du trenger til spekefatet

Småretter og tapas med spekeskinke

Siden spekeskinke kler så mange smaker, er det et godt valg når man ønsker å lage snitter, fingermat, småretter og tapas. God festmat eller kveldssnacks! Prøv en av disse gode oppskriftene:

Friske salater med smakfull spekeskinke

En frisk salat kan bli enda bedre med god, smaksrik spekeskinke. Den salte skinken passer godt med sommerlige salater med frukt og bær, eller med ost og pasta. Prøv deg fram - kanskje du finner en ny favorittsalat? 

Norsk spekesmat

Det finnes mye god, kortreist spekemat her til lands! Vi har speket kjøtt i lang tid, og det kjennes på smaken. Les mer om noen av de Norske spekematprodusentene her, og se etter produkter merket med Matskatt-merket på nett og i din lokale MENY-butikk.

Prøv spekeskinke på pizza

Visste du at spekeskinke passer godt på pizzaen? Varmen lokker fram de gode smakene, og spekeskinke kan være et godt alternativ til bacon som topping. Prøv gjerne med mozzarella!

Spekeskinke til enkle og gode middager

Spekemat er en fin smakshever i ulike retter. Det passer perfekt sammen med saftig biff, kylling og fiskeretter. Spesielt torsk får et løft av den smaksrike spekeskinken.