Marokkansk lammelår i skiver

Lam er populært i mange land og tilberedes gjerne med urter og frukt. Prøv denne spennende varianten inspirert av Marokko med aprikos og koriander.
Marokkansk lammelår i skiver

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Skjær løk i båter og del aprikosene i to. Salte og pepre kjøttet. Brun det raskt på begge sider i en jerngryte.
  2. Tilsett løk, hvitløk, aprikoser, kanel, koriander og spisskumin, og la det frese med et par minutter.
  3. Hell på vann i gryten til kjøttet akkurat er dekket, og skvis over sitronsaft. Gi kraften et oppkok og smak til med salt og pepper. La kjøttet småkoke på lav varme under lokk i 1-2 timer. Sjekk underveis at det er nok væske i gryta og om kjøttet er mørt.
  4. Til slutt: Bland finhakket persille, koriander og mynte. Fordel dette over kjøttet og la det koke med de siste 15 minuttene før servering.
  5. Servér med en luftig og deilig couscous eller ris ved siden av.