5 nye måter å bruke lam på

5 nye måter å bruke lam på

Lam er så mye mer enn lammestek, lår og koteletter. Hent inspirasjon fra våre oppskrifter, og la lam bli en hverdagsklassiker.

Vi forbinder gjerne lam med klassikerne fårikål, lammelår og lammestek, men lam er faktisk perfekt hverdagskjøtt som kan brukes i en rekke ulike retter.

- Bruk strimler av lam i wok eller taco, bruk lammebog i indiske retter og lag varmende høstgryter med norske rotgrønnsaker, tipser Espen Schøning Lie, leder av MENY-Lauget.

- Vi skylder den norske bonden å spise mer lam, og jeg oppfordrer alle til å prøve en hverdagsrett med lam. Du får garantert en ny favoritt, fortsetter han. 

Stort utvalg lammekjøtt levert rett hjem:

Marokkansk lammegryte

Lam er mye brukt i det marokkanske kjøkkenet, og i denne lammegryten er smakene inspirert av nettopp Marokko. 

Blant ingrediensene finner du krydder som stjerneanis og kardemomme, eple, tørket aprikos og granateple, og resultatet er en varm og god gryte - perfekt til kalde høstkvelder.

10 gode oppskrifter med høstens rotgrønnsaker

10 gode oppskrifter med høstens rotgrønnsaker

Høsten er en sesong hvor Norge briljerer med massevis av gode råvarer, blant annet rotgrønnsaker. Rotgrønnsaker egner seg veldig godt ovnsbakt, og er nydelig tilbehør til både kjøtt og fisk. Vi gir deg våre beste oppskrifter!

Lam i curry 

Lammekjøtt gjør seg godt i gryte med kokosmelk, curry, hvitløk og urter. Har du litt ekstra tid på en hverdag vil denne oppskriften gi den en middag som er verdt å vente på.  

Når du skal kjøpe lammekjøtt må du se etter en flott farge, gjerne dyp rød, masse marmorering og en fin fettskorpe.

Lammegryte med eple og persillerot

Kombinasjonen norsk lam og norske grønnsaker er uslåelig!

I denne gryten har vi brukt eple og persillerot, som sammen med det møre lammekjøttet gir en deilig, varmende høstgryte. Toppes med rørte tyttebær.

Hos oss finner du også ferdige lammeburgere. Server med kantareller og tyttebær og gi burgeren en spennende vri med høstens beste smaker!

Shish kebab

Alt du trenger for å lage din egen kebab er saftige biter av lammekjøtt med en god marinade. Så godt!

Panerte lammekoteletter med grønnsaker

Til denne oppskriften kan du bruke grønnsakene du har i kjøleskapet fra før. Resultatet er en deilig hverdagsmiddag, som er klar på 20-40 minutter.