Lag enkle hverdagsmiddager med lam

Lag enkle hverdagsmiddager med lam

Lam er mye mer enn fårikål og lammestek. Lammekjøtt er magert, smakfullt og lett å tilberede - perfekt for hverdagsmåltidene!

Er du en av dem som tenker at lam er noe man enten spiser i påsken, som fårikål om høsten eller som en deilig søndagsmiddag? Setter du lam på ukemenyen, trenger ikke det å bety fire timer med kokkelering på kjøkkenet.

5 nye måter å bruke lam på

5 nye måter å bruke lam på

Lam er så mye mer enn lammestek, lår og koteletter. Hent inspirasjon fra våre oppskrifter, og la lam bli en hverdagsklassiker.

Lam må ikke være festmat eller være knyttet til store måltid til mange. Du kan enkelt lage en deilig hverdagsmiddag med lam.

Lam er nemlig magert kjøtt med en særegen smak som kan brukes i mange retter. 

Nyt lammekjøtt året rundt:

Hverdagsmiddag med lam på 30 minutter

Det er en vanlig tirsdag og middagen skal på bordet. Til tross for sultne barn og en hektisk hverdag kan man diske opp med panerte lammekoteletter med grønnsaker, ferdig timianbakte poteter og rødvinssaus.

Når man skal lage middag i hverdagen, vil man gjerne at det skal gå kjapt – uten at det går utover smak og kvalitet.

Slik panerer og steker du lam

Gjør klart tilbehøret først. Kutt opp squash, aubergine, paprika, løk og sopp. Fres det raskt i en varm stekepanne. 

Finn fram alt du trenger til pankopanerte lammekoteletter:

  • Gul løk
  • Hvitløk
  • Persille
  • Pankomel
  • Egg

Slik gjør du:

  1. Finhakk løken, hvitløken og persille.
  2. Bland det inn i pankomelet.
  3. Vend kotelettene først i en skål med egg, og deretter i paneringen. Da sitter paneringen bedre på kjøttet. 
  4. Stek kotelettene på middels høy varme til de får en fin, mellombrun stekeskorpe. 
Du kan også lage pankopaneringen selv av brødsmuler, salt og pepper

Det er bedre å heller skru ned temperaturen etter hvert for å få kotelettene passe stekt. Mot slutten av steketiden kan du ha i litt smør for å få den gode smørsmaken.

Ane setter potetene i ovnen, den ferdige rødvinssausen med sjalottløk varmes i en kjele og lammekotelettene stekes i panna.

Ifølge ferskvaresjefen er det viktig å huske at lam smaker best når det ikke er helt gjennomstekt – slik som med storfe. Blir det for godt stekt, kan kjøttet fort bli tørt. 

Se etter lammekoteletter med god marmorering. Fettet på kotelettene vil smelte under steking, og gi kjøttet god smak.

Gjør det enkelt

Vi mener at nøkkelen til en rask hverdagsmiddag er å ha de riktige produktene. Med det gode ferdige tilbehøret i Ukens middag serien til MENY, som rødvinssaus og timianbakte poteter er mye av jobben allerede gjort.

For å virkelig spare tid i hverdagen, kan du også kjøpe ferdigkuttede grønnsaker. 

Raskt og enkelt tilbehør:

Visste du at lam er tilgjengelig hele året?

Lam er tilgjengelig året rundt i alle MENY-butikker, men det varierer hvilke råvarer butikkene har inne.

Hverdagslam-serien finner du i kjøledisken sommer som vinter, og ønsker du lammecarrè, lammeskank eller kanskje en fin stek utenfor lammesesongen, kan du høre i ferskvaredisken om de har noe tilgjengelig.