Marokkansk lammegryte

Marokkansk lammegryte med spennende krydder, eple, tørket aprikos og granateple. En nydelig, hjemmelaget høstgryte med en ny vri.
Marokkansk lammegryte

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Tips!

Spar gjerne noe av granateplefrøene og aprikosene slik at du kan strø dem over retten like før servering sammen med frisk koriander.

Slik gjør du

  1. Brun lammekjøttet i olje i en stor kjele. Ha i løk, gulrot og sellerirot. La frese i 5 minutter. Ha i kanel, stjerneanis, kardemomme, ingefær hvitløk og tomatpurè. La frese i ytterligere 5 minutter før du har i kraft. La koke til kjøttet er mørt. Dette tar ca 30 minutter.
  2. Tilsett rosmarin, fløte, epler og persillerøtter. La koke til gryten tykner og persillerøttene er møre. Du kan også jevne gryten med litt maizenna utrørt i kaldt vann hvis du ønsker den enda tykkere. Smak til med salt og pepper. Vend inn bladpersille, granateplefrø og aprikos.
  3. Kok risen eller couscousen etter anvisningen på pakken og server ved siden av lammegryten.