Lammegryte med eple og persillerot

Lammegryte er deilig, varmende høstmat. I denne oppskriften bruker vi rotgrønnsaker og epler, så her får brukt mange gode, norske råvarer. Hjemmelaget middag som metter mange.
Lammegryte med eple og persillerot

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Brun lammekjøttet i olje i en stor kjele. Ha i løk, gulrot og sellerirot. La frese i 5 minutter. Ha i paprikapulver, hvitløk og tomatpurè. La frese i ytterligere 5 minutter før du har i kraft. La koke til kjøttet er mørt. Dette tar ca 30 minutter.
  2. Tilsett rosmarin, fløte, epler og persillerøtter. La koke til gryten tykner og persillerøttene er møre. Du kan også jevne gryten med litt maizenna utrørt i kaldt vann hvis du ønsker gryta den tykkere. Smak til med salt og pepper. Vend inn bladpersille.
  3. Kok risen etter anvisningen på pakken og server ved siden av lammegryten sammen med rørt tyttebær.